Κύριο άρθροΠολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: «Σε ένα πόλεμο χρειάζεται σχέδιο και στρατηγική»

«Σε ένα πόλεμο με πολλές άγνωστες παραμέτρους δεν είναι σοφό να ‘’ρίχνεις’’ στη μάχη όλα σου τα όπλα. Χρειάζεται σχέδιο και στρατηγική. Χρειάζονται συνεχής εκτίμηση της κατάστασης και άμεσες επεμβάσεις εκεί και όπου πρέπει. Θα ήταν θλιβερό να έχεις λίγες νίκες στην αρχή, αλλά στο τέλος να χάσεις τον πόλεμο. Αυτό είναι που ουσιαστικά προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς όχι απλά δεν θα ακολουθήσουμε, αλλά θα κερδίσουμε και αυτόν τον πόλεμο υπό την ασφάλεια της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό σημειώνει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra News» και τη δημοσιογράφο κυρία Σ. Λιάκου.  

Αναφορικά με το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει: «Το περιεχόμενο της παρεχόμενης τηλεκπαίδευσης προς τους επιστημονικούς κλάδους – όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα –  σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και δεν υπηρετούσε τον σκοπό για τον οποίο επελέγη. Μετά από αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργήθηκε. Όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε πολύ μεγάλη πίεση χρόνου και γίνονται αστοχίες, σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται και να διορθώνονται. Αυτό κάναμε». 

Ο κ. Λαζαρίδης, όσον αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία και ειδικά σε σχέση με την Καβάλα, σχολιάζει: «Η Π.Ε. Καβάλας έχει το προνόμιο να διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Διακρίνεται για την αγροτική της παραγωγή, για τον ορυκτό της πλούτο, για την επιχειρηματική της αριστεία, για τον πολιτισμό της, αλλά και για την ομορφιά του τοπίου της και την ποιότητα του τουριστικού της προϊόντος. Ασφαλώς και με ανησυχούν οι όποιες επιπτώσεις και για το λόγο αυτό βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους των Ξενοδόχων Καβάλας και Θάσου. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλοι διακατέχονται από μία ρεαλιστική αισιοδοξία ότι δεν πρόκειται να χαθεί το σύνολο της σεζόν. Είναι βέβαιο ότι – και με τις συμβουλές των ειδικών – θα υπάρχουν “έξυπνες” λύσεις προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη «να μπολιάσουμε τις οικονομίες μας με νέο, φτηνό χρήμα το οποίο επιβάλλεται να ‘’γυρίσει’’ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές», ενώ επαναλαμβάνει ότι «όσοι, αυτές τις στιγμές της μεγάλης κρίσης, ‘’ονειρεύονται’’ πρόωρες εκλογές, σκέφτονται με μικροψυχία και ανευθυνότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *