Μακάριος Λαζαρίδης: «Να τεθεί υπό το θεσμικό κύρος της Βουλής των Ελλήνων η μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε “Νικολάου Μάρτη”»

Να τεθεί υπό το θεσμικό κύρος της Βουλής των Ελλήνων η μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», ζήτησε από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, ο κ. Λαζαρίδης έθεσε υπόψιν του κ. Τασούλα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» για τη μετονομασία της σήραγγας μετά από πρότασή του. «Θεωρώ ότι χρήζει της θεσμικής σας ευαισθησίας και προσοχής», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης στον κ. Τασούλα, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να συμφωνεί.

Στην επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει ότι «η συμβολική αξία της μετονομασίας μεγεθύνεται εφόσον τεθεί υπό τη θεσμικό κύρος της Βουλής των Ελλήνων, θα σας παρακαλούσα όπως μεριμνήσετε για τον καλύτερο δυνατό τρόπο απότισης τιμής στη μνήμη του μεγάλου Καβαλιώτη και Μακεδόνα πολιτικού, Νικολάου Μάρτη».

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το εν λόγω αίτημά του, υπογραμμίζει την ανάγκη «να τιμήσουμε τη μνήμη της ασυμβίβαστης προσωπικότητας του Νικολάου Μάρτη, με καταγωγή από την Μουσθένη Καβάλας, αλλά και την καταλυτική συμβολή του στη μελέτη, τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του και από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε».

Ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολή του, ο κ. Λαζαρίδης κάνει και στη συγγραφή από τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη του βιβλίου «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», το οποίο το 1985 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και «συγκίνησε κάθε Έλληνα. Παράλληλα, όμως, αφόπλισε κάθε πλαστογράφο με την αυθεντικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα των στοιχείων του και την σφαιρική θωράκιση της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς και στους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουτσούκο, αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.