Κύριο άρθροΠολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Να ανοίξει για το καλοκαίρι ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης υπογραμμίζει την ανάγκη να ανοίξει για το καλοκαίρι ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα στην Εγνατία Οδό, ο οποίος είναι κλειστός λόγω της κατασκευής πλευρικών διοδίων.

Το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνει, έχει γίνει δέκτης των σχετικών παραπόνων από πολίτες και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, ο ίδιος τα θεωρεί απόλυτα λογικά και ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε γνωστό ότι ήδη επικοινώνησε τόσο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού κ. Κ. Κουτσούκο όσο και με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρη Ξενόφο, τους οποίους κατέστησε κοινωνούς του προβλήματος και ζήτησε το άμεσο άνοιγμα του κόμβου.

Και οι δυο, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Λαζαρίδης, κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος και παρά το γεγονός των σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων για την κατασκευή των διοδίων, που συνδέονται με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, δεσμεύτηκαν προς την θετική αντιμετώπιση του εν λόγω αιτήματος.

Η ορθότητα αυτού, εξηγεί, αιτιολογείται από το γεγονός ότι την τρέχουσα περίοδο πλήθος τουριστών από τη Θεσσαλονίκη, από άλλους Νόμους της Β. Ελλάδας, αλλά και Βαλκάνιοι τουρίστες επισκέπτονται το δυτικό παραλιακό μέτωπο του Νόμου Καβάλας, το Παληό, την Ν. Ηρακλείτσα, την  Ν. Πέραμο και την πανέμορφη περιοχή των αμμολόφων.

«Πολύ περισσότερο φέτος, που λόγω της πανδημίας, η τουριστική περίοδος θα είναι δραματικά περιορισμένη, η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση είναι καθοριστικής σημασίας για να περιοριστεί η οικονομική ζημιά», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης ο οποίος χαρακτηρίζει το άνοιγμα του κόμβου «καθοριστικής σημασίας για τα μαγαζιά και τα εστιατόρια της περιοχής. Και αυτό γιατί θα δώσει τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης, όχι μόνο των τουριστών και των επαγγελματιών, αλλά και των κατοίκων των χωριών της Πιέριας κοιλάδας που σε καθημερινή βάση επισκέπτονται την εν λόγω περιοχή», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Κατόπιν των παραπάνω, ο κ. Λαζαρίδης εκφράζει την αισιοδοξία «σύντομα να είμαι σε θέση να ανακοινώσω καλά νέα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *