Μαίνονται τέσσερις πυρκαγιές στη Θάσο, άρχισε ένα συμμάζεμα…

Η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα βρίσκεται ακόμη  σε εξέλιξη από χθες τα ξημερώματα στο νησί της Θάσου, ενώ ήδη με εντολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Δήμου Θάσου δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση του ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής λόγω των κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή τα ξημερώματα ξέσπασαν πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα και ειδικότερα στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τον Λιμενάρια δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμενων κατάσβεσης. Από την άλλη πλευρά οι κάτοικοι κάνουν λόγο για καθαρό εμπρησμό, καθώς ταυτόχρονα ξέσπασαν οι τέσσερις φωτιές…

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ..

Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές και για την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 12 αεροσκάφη από σήμερα. Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη για τη Θάσο νωρίς το πρωί χθες αλλά και από άλλους γειτονικούς νομούς..

Σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Θάσου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς και προς άλλους ορεινούς οικισμούς. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ  δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές είναι μεγάλη καθώς ζωντανεύουν μνήμες του 1985 όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού.

ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ

Πριν λίγο, σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννη Πλαφαδέλης μας ενημέρωσε ότι η κατάσταση άρχισε να συμμαζεύεται καθώς σήμερα επιχειρούν επιτέλους εναέρια μέσα, περίπου 12 στον  αριθμό κάτι που αν γινόταν χθες η κατάσταση δεν  θα είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις.

Τα μέτωπα παραμένουν 4, με κυριότερο αυτό του Ραχωνίου όπου δίνεται μάχη να μην περάσει η φωτιά στο δάσος του Λιμένα. Επίσης υπάρχει το μέτωπο Καλλιράχης, Σωτήρος  και αυτό των Αλικών όπου δίνεται μάχη να μην περάσει στο Τρίκορφο…  Το θεωρητικά ευκολότερο μέτωπο είναι αυτό του Κάστρου – Λεμεναρίων που έχει τεθεί υπο έλεγχο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση