Κύριο άρθροΠολιτική

Μία ευκαιρία να διαδηλώσουν οι πολίτες ήταν το συλλαλητήριο των Αθηνών για το Μακεδονικό σύμφωνα με το βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Μία ευκαιρία να διαδηλώσουν οι πολίτες ήταν το συλλαλητήριο των Αθηνών για το Μακεδονικό σύμφωνα με το βουλευτή κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Για τον ίδιο το μήνυμα έφτασε σε κάποιους στην κυβέρνηση, ενδεχομένως σε κάποιους όχι. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «επειδή αυτές τις μέρες ακούω πολλά για καναπέδες και απάθεια και αδράνεια κλπ, εκτιμώ ότι μαζί με τη Θεσσαλονίκη το προχθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας ήταν μια ευκαιρία ώστε ο κόσμος να σηκωθεί και να πάει να διαδηλώσει ειρηνικά και δημοκρατικά χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο υπέρ ενός εθνικού θέματος το οποίο πραγματικά αγγίζει την ψυχή του πάρα πολύ, πιο πολύ από ότι το υπολόγιζαν όλοι, σίγουρα από ότι το υπολόγιζε η απαράδεκτη αυτή κυβέρνηση με τη διαπραγμάτευση που διεξάγει ή δεν διεξάγει. Τώρα, ακούει κανείς; Σίγουρα το μήνυμα της Κυριακής, σε συνδυασμό όπως είπαμε με αυτό της Θεσσαλονίκης δεν έφτασε σε πολλούς στην κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος ότι έφθασε σε κάποιους. Οι οποίοι από τη Δευτέρα το πρωί συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ή τουλάχιστον δεν είναι έτσι όπως τα υπολόγιζαν. Σε άλλους δεν έφτασε καθόλου. Βλέποντας κάποιες απαράδεκτες πραγματικά δηλώσεις όπως πχ αυτήν του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά που διαπραγματεύεται, που υποβαθμίζει εντελώς το προχθεσινό γεγονός, καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια βρίσκονται στον κόσμο τους. Βέβαια αυτό επιβεβαιώνει την υποψία μου ότι ανέκαθεν βρίσκονταν στον κόσμο τους από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά εν πάση περιπτώσει λίγη ντροπή δεν υπάρχει ούτε αυτή».

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τόνισε δε πως «σε κάθε περίπτωση εγώ θα επιμείνω ότι αυτό που μένει από το συλλαλητήριο της Κυριακής είναι μία διάθεση ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά παράλληλα και μια κρυφή ένταση στον κόσμο, επειδή πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνο η οικονομική δυσπραγία ή οι νέοι φόροι ή όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η κυβέρνηση πλέον είναι αναξιόπιστη για να μην πω επικίνδυνη, να διαπραγματευτεί και τα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Κι εγώ δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τον Ιανουάριο του 2015 όταν στην τελευταία προεκλογική μου ομιλία είχα πει ακριβώς αυτό το πράγμα. Ότι με αυτούς δεν θα γίνουν μόνο πολύ χειρότερα τα πράγματα στην οικονομία, διότι όλες αυτές οι υποσχέσεις δεν μπορεί παρά είτε να αθετηθούν είτε να χρηματοδοτηθούν με πολύ περισσότερους και μεγαλύτερους φόρους, είχα πει επίσης ότι με αυτούς θα ανοίξουν και κρίσιμα εθνικά θέματα και πολύ φοβούμαι εθνικές ήττες. Ελπίζω πραγματικά να μην αποδειχθώ 100% σωστός στις προβλέψεις μου, μέχρι στιγμής είμαι γύρω στο 75%. Πραγματικά τα πράγματα στην οικονομία έγιναν πολύ χειρότερα, παρά τη μαγική εικόνα που μας παρουσιάζει η κυβερνητική προπαγάνδα, πραγματικά ανοίξανε εθνικά θέματα και τα πράγματα δεν πηγαίνουν προς μία αισιόδοξη και θετική προς το εθνικό συμφέρον λύση. Όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Οι Αλβανοί δημιουργούν θέματα Τσαμουριάς, ο Ερντογάν πλέον βρίζει και απειλεί ευθέως για το Αιγαίο και φυσικά οι πιέσεις για μία εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατές και κυρίως η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται δεν δημιουργεί εντυπώσεις αξιοπιστίας στον ελληνικό λαό που την έχει εξουσιοδοτήσει να κυβερνήσει και να διαπραγματευτεί. Επομένως ελπίζω να μην επαληθευτώ και στο τελευταίο κομμάτι που μιλάει για εθνική ήττα. Αυτό θα ήταν πραγματικά εθνικό κρίμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *