ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μέχρι τις 31 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 112 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Μέχρι τις 31 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 112 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα και η σχετική προκήρυξή του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καβάλας κ. Χατζηκωνσταντίνου ανέφερε ότι τότε λήγει και η σύμβαση των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «οι συμβασιούχοι στο Δήμο Καβάλας σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε το καλοκαίρι θα εργάζονται ως τις 31 Μαρτίου. Παράλληλα όμως έχει βγει, την Πέμπτη μάλιστα η προκήρυξη, έχει πάει ήδη στο τυπογραφείο για δημοσίευση, η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων 112 εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας. Οι 79 είναι για ειδικότητες εργατών καθαριότητας και οι υπόλοιπες θέσεις είναι οδηγών απορριμματοφόρων. Θα δημοσιευτεί η προκήρυξη από το Εθνικό Τυπογραφείο και στη συνέχεια θα δοθούν οδηγίες όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα στη διαδικασία. Δηλαδή πόσο χρονικό διάστημα έχουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις και δεν μιλάω μόνο για τους εργαζομένους στην υπηρεσία Καθαριότητας, μιλώ για όλους τους δημότες. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την προκήρυξη έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας».

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Συμπλήρωσε πως «θα δοθούν τα χρονοδιαγράμματα, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στην εφαρμογή του ΑΣΕΠ, θα βγει το χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση και όπως λέει ο νόμος ως τις 31 Μαρτίου θα βγουν και οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων βάσει των οποίων πινάκων θα στελεχωθούν από 1 Απριλίου οι υπηρεσίες Καθαριότητας. Έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην καθαριότητα των δήμων. Προς το παρόν όμως περιμένουμε τη δημοσίευση της προκήρυξης με τα σχετικά παραρτήματά της, γιατί αυτό που δημοσιεύτηκε στον τύπο δεν είναι ολοκληρωμένο για να δούμε και τη μοριοδότηση πώς θα είναι, αυτά δεν τα γνωρίζουμε ακόμα. Η κυβέρνηση λέει αυτό το χρονοδιάγραμμα, τα χρονοδιαγράμματα βέβαια τα βλέπω λίγο σφιχτά, δεν ξέρω αν προλάβουν, γιατί σίγουρα θα παρουσιαστούν προβλήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο για παράδειγμα το σύστημα του ΑΣΕΠ, η εφαρμογή του είναι κατάλληλη για να σηκώσει αυτόν τον όγκο των αιτήσεων. Όπως υπολογίζουμε μιλάμε για 100.000 αιτήσεις σε όλη τη χώρα, αυτές είναι οι προβλέψεις. Αλλά εκτός απροόπτου κι εκτός προβλημάτων στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχει τελειώσει η όλη διαδικασία της πρόσληψης».

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Ερωτηθείς αν πληρώνονται κανονικά οι συμβασιούχοι ή έχουν προβλήματα με τον Επίτροπο, σημείωσε πως «πληρώνονται αυτήν τη στιγμή γιατί το θέμα τους λύθηκε σε κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα και πληρώνονται πλέον κανονικά. Άλλωστε έχουν μείνει ακόμα δυο μήνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *