Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να μεταφερθούν δύο υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας στο πρώην κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού

Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να μεταφέρει κάποιες υπηρεσίες του στο πρώην κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στο γεγονός για το οποίο δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη αυτές οι υπηρεσίες στο εν λόγω κτίριο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει μία παραχώρηση για μία εξυπηρέτηση του ΕΟΠΥΥ αυτήν τη στιγμή, κάποια αρχεία τα οποία είναι στον επάνω όροφο και ο Διευθυντής μας ζήτησε κάποιες σακούλες να τις κατεβάσει για να βρουν κάτι έγγραφα. Ο χώρος έχει κανονικά ψύξη και θέρμανση, πλην των πρώτων 4 γραφείων που κι αυτό το θέμα θα λυθεί με προμήθεια θερμοπομπών όπως έχουν δρομολογηθεί. Εκείνο το οποίο μας δυσκολεύει και δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι η μετακόμιση. Είναι το τηλεφωνικό κέντρο και το δίκτυο ίντερνετ που είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κάποιες υπηρεσίες. Αυτό είναι κομμάτι της εργολαβίας το οποίο θα εκτελούνταν από το διπλανό το χρηματοδοτούμενο. Αυτή η εκκρεμότητα είναι που μας εμποδίζει να μετακομίσουμε άμεσα. Μόλις την Τετάρτη, για ακόμη μία φορά, έλαβα ένα έγγραφο από το Νεοτέρων για το μεγάλο έργο, το δίπλα το χρηματοδοτούμενο, στο οποίο επιμένει η Υπηρεσία Νεοτέρων να μας εμποδίζει την εξέλιξη του έργου ενώ είναι στα σκαριά ο εργολάβος να έρθει και να υπογράψει. Σ’ ένα χρηματοδοτούμενο έργο. Κι αυτό διότι επιμένει η Νεοτέρων να αντιμετωπίζει όλο το κτήριο σαν προτεινόμενο ή εν δυνάμει γενικότερα διατηρητέο κτήριο λόγω ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού στίγματος βιομηχανικού κτηρίου. Δεν μπορούμε, πλέον, να βγάλουμε άκρη με την Υπηρεσία Νεοτέρων Ξάνθης. Μιλάμε, πλέον, απ’ ευθείας με το υπουργείο Πολιτισμού που είναι οι προϊστάμενοι. Είχαν δώσει εδώ στην Ξάνθη διακοπή εργασιών, άρθηκε αυτή η διακοπή και επιμένει εδώ ο προϊστάμενος της Νεοτέρων να μας στέλνει ξανά έγγραφο. Το τελευταίο που έλαβα ήταν χθες (σ.σ. προχθές) διότι, λέει, ξαφνικά αυτή η καπναποθήκη είναι όμορη των διατηρητέων καπναποθηκών. Θαρρείς και οι διατηρητέες καπναποθήκες φύτρωσαν σήμερα ή χθες και δεν εμποδίστηκε κάποτε εκεί η ανέγερση αυτών των άσχημων οικοδομών που υπάρχουν εκεί.

Μιλάμε να παρέμβει γενικότερα το υπουργείο Πολιτισμού που είναι οι προϊστάμενοι των Νεοτέρων Μνημείων της Ξάνθης. Δεν μπορούμε, πλέον, με την Νεοτέρων Μνημείων. Δεν μπορεί ένας προϊστάμενος να αντιμετωπίζει ένα κτήριο χωρίς να έχει προβεί στο χαρακτηρισμό του κτηρίου. Ένα κτήριο είναι ή προτεινόμενο ή διατηρητέο ή δεν είναι τίποτα. Εμείς έχουμε εκδώσει οικοδομικές άδειες γι’ αυτό το κτήριο, έχουμε λάβει μία γενναία χρηματοδότηση και πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί η εργολαβία».

«ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΗ»

Και πρόσθεσε ότι «Δεν μπορώ να, πλέον, να περιμένω άλλο αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις που μέσα από τους διαδρόμους του υπουργείου Πολιτισμού θεωρώ ότι θα λυθούν. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, εκ των έσω και με δικά μας χρήματα, του Δήμου, κάναμε ήδη μία μικρή μελέτη τοποθέτησης ίντερνετ, δικτύων κι όλα αυτά τα της τεχνολογίας που είναι απαιτούμενα, για να μπορέσουν εγκατασταθούν. Στόχος μας είναι, αν και είμαι πάντοτε φειδωλή στο να προβλέπω τους χρόνους όταν δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από μένα, θεωρώ το αργότερο μέχρι τέλος Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου να είμαστε σε θέση να μετακομίσει και η Υπηρεσία Πολεοδομίας αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία σ’ εκείνο το χώρο.

Για τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου θα υπάρξουν κάποιες μετακινήσεις, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και τα Έσοδα, διότι θα πρέπει να αποδοθεί ο χώρος στο υπουργείο Γεωργίας που του ανήκει. Από ‘κει και πέρα όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες για να μετακινηθούν θα πρέπει να ολοκληρωθεί το χρηματοδοτούμενο έργο στο οποίο έχουμε αυτά τα προβλήματα που προαναφέραμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.