Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί σε κυκλοφορία ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα, δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης

Τεράστια ταλαιπωρία προκαλείται με το κλείσιμο του οδικού κόμβου Αγίου Ανδρέα Καβάλας από πλευράς της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την κατασκευή πλευρικών διοδίων. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η ασφαλτόστρωση στον κόμβο θα γίνει την Παρασκευή για να δοθεί ο κόμβος σε κυκλοφορία.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «είναι κάτι απαράδεκτο, διότι ταλαιπωρούνται πάρα πολλοί πολίτες, δημότες- κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες. Το χρονοδιάγραμμα ήταν να τελειώσει στις 15 Μαΐου, αλλά λόγω του κορωνοϊού έχουμε αυτήν την καθυστέρηση. Με την επαφή που έχω με την ανάδοχο εταιρεία και τον τοπικό εργολάβο, είναι ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα πέσουν τα ασφαλτικά. Είναι πολύ πιθανόν μέχρι το Σαββατοκύριακο να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος ή στα μέσα της άλλης εβδομάδας θα έχει τελειώσει το έργο. Θα γίνουν και κάποια άλλα έργα τύπου γραμμών κλπ, επιδιορθώσεις. Αν και ο στόχος είναι για το Σαββατοκύριακο, εκτιμώ ότι δύσκολα θα προλάβουν οπότε μεσοβδόμαδα την άλλη βδομάδα θα είναι έτοιμος. Ωστόσο συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής. Πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου Παγγαίου, όμως εμείς έχουμε την ευθύνη, την ανάγκη και την «υποχρέωση» να πιέσουμε και να γνωρίζουμε την κατάσταση. Πήγα να παρακολουθήσω την ποιότητα, την κατασκευή και την εξέλιξή της. Θεωρώ ότι θα εφαρμοστεί αυτό που μου είπαν από την ανάδοχο εταιρεία».

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι η περίοδος που γίνονται πολλά στον Δήμο Παγγαίου και έχουμε τη δέουσα ετοιμότητα. Στην ύδρευση, την αποχέτευση, στην καθαριότητα. Είμαστε καλά. Η επισκεψιμότητα είναι αρκετά μεγάλη στην περιοχή μας. Επισημαίνουμε προς τους επιχειρηματίες της περιοχής, κυρίως αυτούς του υγειονομικού ενδιαφέροντος και αυτούς με τα καταλύματα, ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να παρακολουθούν και να τηρούν το πρωτόκολλο σε θέματα υγείας κι από ‘κει και πέρα πιστεύω ότι θα είναι μια χρονιά η οποία θα αναδείξει την περιοχή μας. Έχει καλούς επιχειρηματίες, μπορεί και προσφέρει άριστης ποιότητας υπηρεσίες και θα δημιουργήσουμε ένα καλό απόθεμα και βάση ώστε να είναι η περιοχή μας ένας ουσιαστικός πυλώνας ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών. Και παράλληλα ένας ασφαλής προορισμός στο βαθμό που μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε την πορεία του ιού, όμως έχουμε την υποχρέωση και το κάνουμε. Είμαστε πολύ αυστηροί. Στην τηλεδιάσκεψη που κάναμε με την παρουσία του νομιάτρου ήμουν πολύ αυστηρός ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Για να σεβαστούμε την προσπάθεια που κάναμε όλοι μας. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που δεν σέβονται τον κόπο και των αγώνα των υπολοίπων».

Είπε ακόμη ότι «η περιοχή μας είναι τουριστικός προορισμός. Ο οδικός τουρισμός από τον ελλαδικό χώρο μας κάνει να νοιώθουμε ικανοποιημένοι και πιο δυνατοί ώστε να συνεχίσουμε την ίδια πορεία προσέκλυσης τουριστών στην περιοχή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.