Κύριο άρθροΠολιτική

Μέχρι αύριο θα ενημερώσουν εγγράφως οι τράπεζες για τους λογαριασμούς του ΟΛΚ μετά τη δέσμευσή τους από πλευράς της «Δημωφέλεια»

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας Δημωφέλεια δέσμευσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με στόχο να λάβει το 1.5 εκ. ευρώ που της οφείλει για τα 74 στρέμματα που χρησιμοποίησε ο Οργανισμός για την κατασκευή του νέου Λιμανιού στην Καρβάλη. Η πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Ιωσηφίδου δήλωσε ότι περιμένουν μέχρι την Παρασκευή (σ.σ αύριο) οι τράπεζες να τους γνωστοποιήσουν εγγράφως τα ποσά που υπάρχουν σε αυτούς τους λογαριασμούς για να κινηθεί η Δημωφέλεια αναλόγως.

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε πως «από την προηγούμενη βδομάδα έχει γίνει δέσμευση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΚ, έχουν σταλεί δηλαδή κατασχετήρια με δικαστικό επιμελητή για το ποσό του 1,5 εκ. Την Πέμπτη λοιπόν (σ.σ. σήμερα) λήγει η προθεσμία για τις τράπεζες να καταθέσουν έγγραφη δήλωση στο Ειρηνοδικείο για το ποσό που υπάρχει για λογαριασμό του ΟΛΚ σε κάθε τράπεζα. Το μεσημέρι της Πέμπτης λοιπόν ή το πρωί της Παρασκευής θα γνωρίζουμε τι έχουν καταθέσει οι τράπεζες εγγράφως. Έχουμε στείλει κατασχετήριο και στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς από πληροφορίες που είχα προσωπικά γνώριζα ότι εκεί μεταφέρθηκαν χρήματα του ΟΛΚ μετά από αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε χρήματα από δημόσιους φορείς. Οπότε περιμένουμε να δούμε το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, να δούμε λοιπόν αν από το ποσό που υπάρχει στο λογαριασμό μετά και από προφορική δήλωση του ΟΛΚ που μού έχει μεταφερθεί, να δούμε λοιπόν τις κινήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Αν δηλαδή θα μπορεί να μεταφερθεί το συγκεκριμένο ποσό. Σε διαφορετική περίπτωση, πάλι κατά πληροφορίες από δηλώσεις του ιδίου του ΟΛΚ, στους υπόλοιπους λογαριασμούς δεν αρκεί το ποσό. Οπότε είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων για να δούμε μετά και την επόμενη κίνηση από την πλευρά μας».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η κ. Ιωσηφίδου πρόσθεσε πως  «Εφόσον η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να μεταφέρει το χρηματικό ποσό το συγκεκριμένο, θα γίνει αντίστοιχη διαδικασία για να μεταφερθεί το χρηματικό ποσό προς εξόφληση για την αποζημίωση της απαλλοτρίωσης. Αν για κάποιο λόγο δεν γίνει αυτό από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα χρήματα θα παρθούν από τους υπολοίπους λογαριασμούς και στη συνέχεια θα προβούμε σε επόμενη διαδικασία κατάσχεσης, ενδεχομένως ακίνητης περιουσίας. Λίγο υπομονή για να δούμε την επόμενη κίνησή μας. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν χρήματα, να δούμε πόσα. Η Δημωφέλεια θα εισπράξει την αποζημίωσή της που πρέπει να την εισπράξει είτε μέρος του τιμήματος θα είναι με χρήματα είτε όλο τα ποσό θα είναι με χρήματα. Από κει και πέρα το σίγουρο είναι ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να αποζημιωθεί για το ποσό που πρέπει να λάβει, χρηματικό ποσό ή ενδεχομένως και ακίνητο για αναπτυξιακό έργο της περιοχής μας. Η Καβάλα θα βγει κερδισμένη, όχι η Δημωφέλεια, η Καβάλα. Και το έργο, γιατί η απαλλοτρίωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε όλα της τα στάδια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *