ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μέρος των οφειλών του Βιοτεχνικού Πάρκου αναμένεται να καλύψει η Περιφέρεια

Η Περιφέρεια αναμένεται να καλύψει μέρος των οφειλών του Βιοτεχνικού Πάρκου ώστε να οριστεί μία νέα διοίκησή σε αυτό. Από πλευράς Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του κ. Δέμπας δηλώνει πως είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν το ΒΙΟΠΑ.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βλέπουμε ότι τουλάχιστον βήμα- βήμα, βδομάδα- βδομάδα ή μήνα με το μήνα, κάτι καινούργιο έρχεται να προστεθεί. Εδώ κι ένα χρόνο γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να λυθεί, επιτέλους, αυτό το ζήτημα. Νομίζω ότι έγινε ένα θετικό βήμα σε πρώτη φάση από την Περιφέρεια με την απόφασή της να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί. Έστω κι αυτό σε πρώτη φάση δείχνει τη διάθεση ότι προχωράμε και σύντομα θα βρούμε την οριστική λύση. Αυτό είναι ένα βήμα αλλά από ’κει και πέρα υπάρχουν άλλοι δύο εταίροι που είναι ο δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας. Εμείς σαν Επιμελητήριο έχουμε καταθέσει και την δική μας πρόταση γιατί είναι το οικονομικό θέμα που αποτελεί «αγκάθι» για να βρεθούν τα χρήματα να πληρωθούν οι υποχρεώσεις, να ξεκαθαρίσει από το «κόκκινο» που βρίσκεται το Βιοτεχνικό Πάρκο και να οριστεί μία νέα διοίκηση. Μια διοίκηση την οποία κι εμείς σαν Επιμελητήριο ζητάμε να έχουμε λόγο. Η Περιφέρεια δεν έχει καμία αντίρρηση. Πρέπει να δούμε πώς θα γίνει αυτό και μέσα από τις αποφάσεις που θα πάρει και ο δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο. Εκτιμώ ότι προχωράμε βήμα- βήμα. Θα γίνει, επιτέλους, μία σαν γενική συνέλευση των τριών εταίρων –Περιφέρεια, δήμος Καβάλας και Επιμελητήριο- το συντομότερο δυνατό. έτσι, από ‘κει και πέρα να παρθεί η απόφαση πώς θα εξοφληθούν τα χρέη, αν θα αλλάξουν τα ποσοστά των εταίρων και ποια θα είναι η διοίκηση την επόμενη μέρα με τα ποσοστά που θα διαθέτει ο καθένας ή με όποια άλλη απόφαση παρθεί. Εγώ, τουλάχιστον, βλέπω ότι κάτι κινείται το τελευταίο διάστημα και νομίζω ότι είμαστε σε μία κατεύθυνση που θα έχουμε σύντομα κάτι πιο οριστικό να ανακοινώσουμε τα τρία μέρη μαζί».

ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε «Βέβαια, όταν μιλάμε με δημόσιους οργανισμούς και φορείς, πάντοτε υπάρχει η καθυστέρηση, η γραφειοκρατία, οι εγκρίσεις, οι αποφάσεις. Είναι αυτά τα ζητήματα που θα μας τρενάρουν. Αλλά, τουλάχιστον, ας έχουμε μία κοινή απόφαση μέσα από μία γενική συνέλευση των εταίρων που αυτήν τουλάχιστον να είναι δεσμευτική γιατί είμαστε και σε μία προεκλογική περίοδο, προς όλα τα μέρη. Γιατί και την επόμενη μέρα μιας εκλογικής διαδικασίας το Μάιο, θα πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε το πώς θα προχωρήσει το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *