«Μέριμνα μας η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού» δηλώνει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ  Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω  της επιστροφής των φοιτητών στις γενέτειρες τους  για το Πάσχα. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης έκανε σχετικές δηλώσεις για το θέμα και όχι μόνον.

Όπως τόνισε αρχικά  ο κ. Τσεντεμεϊδης «Άρχισε δειλά δειλά να παρατηρείται επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ενόψει του Πάσχα, με τις πρώτες μετακινήσεις των σπουδαστών οι οποίοι αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Βέβαια τα δρομολόγια δεν έχουν τόσο μεγάλη πληρότητα αλλά άρχισε η μετακίνηση.

Οι περισσότεροι φοιτητές φεύγουν, το ΤΕΙ αδειάζει. Οι φοιτητικές μετακινήσεις  θα συνεχιστούν έως την Κυριακή των Βαΐων ενώ στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η επιβατική κίνηση θα αφορά στα τοπικά δρομολόγια. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο άλλωστε. Φοιτητές και δρομολόγια Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα τα έχουμε μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δουλέψουμε με τα τοπικά δρομολόγια που αυξάνονται λόγω των εορτών».

ΘΑΣΟΣ

Ο ίδιος όμως εξήγησε και τι ακριβώς συνέβη στην Θάσο μια και  ένα θέμα  σημειώθηκε στο τοπικό δρομολόγιο Θεολόγου – Πρίνου της Θάσου λόγω μη εκτέλεσης του ακτοπλοϊκού δρομολογίου Καβάλας – Πρίνου. Συγκεκριμένα το λεωφορείο αναγκάστηκε να μετακινήσει το κοινό από το λιμάνι του Πρίνου στο Λιμένα. «Δεν σταμάτησε το δρομολόγιο. Απλά επειδή δεν υπήρχε ανταπόκριση πήγε το λεωφορείο δύο φορές στο λιμάνι στον Πρίνο και  αναγκαστήκαμε να μετακινήσουμε τον κόσμο στο Λιμένα. Έτσι λόγω αυτού του προβλήματος δεν περνούσε το λεωφορείο μέσα από τον οικισμό και το όχημα έφευγε άμεσα για να προλάβει την ανταπόκριση του Λιμένα. Λογικά και επηρεάσθηκε το δρομολόγιο. Τι να κάνει άραγε ένας οδηγός μέσα από τον Πρίνο όταν κόσμος δεν υπάρχει» αναρωτήθηκε με νόημα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης μας εξήγησε ότι ενόψει της τουριστικής περιόδου μελετάται η επιμήκυνση του ωραρίου των δρομολογίων της Θάσου κατά τις νυχτερινές ώρες.  «Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να δούμε πως θα έχουμε δρομολόγιο για τον γύρο μέσα στο νησί της Θάσου. Τα δρομολόγια του νησιού πρέπει όμως να αλλάξουν. Και τα δικά μας και τα δρομολόγια των φέρρυ  πρέπει να αλλάξουν αν θέλουμε να έχουμε καλή εξυπηρέτηση του κόσμου. Και καλώς έχει δρομολόγια πολλά από την Κεραμωτή αλλά θέλουμε και περισσότερα δρομολόγια από την Καβάλα για τον Πρίνο αν θέλουμε να έχουμε ένα καλό και σωστό αποτέλεσμα.

Διαφοροποιήσεις και αυξήσεις επιβάλλονται κατ’ αρχήν στον αριθμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από το πορθμείο της Καβάλας και ακόλουθα και στα οδικά δρομολόγια των λεωφορείων. Και όλα αυτά για την καλοκαιρινή σεζόν».

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ο κ. Τσεντεμεϊδης αναφέρθηκε και στο δρομολόγιο Αθηνών – Καβάλας  όπου λόγω της παράδοσης στην κυκλοφορία του νέου δρόμου Τεμπών θα βελτιωθεί το δρομολόγιο.

Όπως τόνισε «Βελτίωση στη συνολική χρονική διάρκεια του δρομολογίου από και προς την Αθήνα αναμένεται να εξασφαλισθεί λόγω της παράδοσης προς χρήση του νέου δρόμου των Τεμπών, που εγκαινιάστηκε. Το δρομολόγιο θα μειωθεί χρονικά κατά ένα μισάωρο. Για Αθήνα κάνουμε σήμερα με το υπάρχον οδικό δίκτυο 8,5 – 9 ώρες ανάλογα με το τι θα συναντήσει το λεωφορείο  στον Κηφισό. Με το άνοιγμα των Τεμπών αυτή η απόσταση θα μειωθεί κατά ένα μισάωρο».

ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Ο κ. Τσεντεμεϊδης τάχθηκε ενάντια σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου λόγω επιπλέον διοδίων, ωστόσο διευκρίνισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο υπουργός  Μεταφορών αφού συνομιλήσει με την Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου τους. «Εγώ είμαι κατά της αύξησης του εισιτηρίου. Εγώ θέλω χαμηλό πετρέλαιο και να χαμηλώσει και το εισιτήριο. Δεν περνούν βέβαια αυτά από το χέρι μας. Εμείς θα κάνουμε συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας  στην Αθήνα και αυτό που λέμε συνέχεια είναι ότι δεν θέλουμε ειδικά αυτή την περίοδο αύξηση κομίστρου. Και από την άλλη ξέρουμε ότι οι Βούλγαροι αύξησαν  τη βινιέτα. Εμείς δεν έχουμε επηρεασθεί από αυτό βέβαια. Όσο για τις τιμές των εισιτηρίων της Βουλγαρίας, αυτές καθορίζονται από τους ίδιους. Εμείς δεν έχουμε ανάμειξη. Και το δρομολόγιο Καβάλα – Σόφια κοστίζει 40 απλό, 70 με επιστροφή».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *