ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Μέλημα μας η τουριστική ανάπτυξη» δηλώνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια»  Αναστασία Ιωσηφίδου

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου συναντήθηκε με τους ιθύνοντες της εταιρείας Fraport που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο καβάλας. Η ίδια θέλησε να πληροφορηθεί  για τους τουριστικούς προορισμούς της εταιρείας το ερχόμενο καλοκαίρι και όχι μόνο.

Όπως τόνισε αρχικά «Στα πλαίσια της προετοιμασίας της προβολής της περιοχής θεωρήσαμε καλό να έρθουμε σε επαφή με την εταιρεία. Συναντήσαμε τον Αερολιμενάρχη  κ. Δασκάλου και η επικοινωνία μας ήταν πολύ εποικοδομητική ενώ υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα. Η συζήτηση είναι σημαντική και καταρχάς ζήτησα να μάθω πόσες είναι οι τουριστικές αγορές που έχει ως δεδομένα για την νέα χρονιά, ώστε να γνωρίζουμε τι πρόκειται να γίνει στο τοπικό μας αεροδρόμιο.

Βέβαια ενδιαφερθήκαμε και για την προσπάθεια της εταιρείας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου οπότε τέθηκε θέμα προσέλκυσης  νέων επισκεπτών. Γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά τους λοιπόν  να υπάρχουν επαφές με τη γερμανική αγορά στα πλαίσια της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και εγώ τους γνωστοποίησα τι έκανε ο Δήμος Καβάλας μέσω και του θρησκευτικού τουρισμού ώστε να πετύχει τον στόχο της προσέλκυσης νέων τουριστικών αγορών. Θα γίνει και από τη δική μας πλευρά μια ευρύτερη ενημέρωση και θα έχουμε επαφές με την Αθήνα για να τους γνωστοποιήσουμε το ενδιαφέρον των Γερμανών όπως έχει εκδηλωθεί ως σήμερα με απώτερο στόχο να καταφέρουμε να έχουμε αεροπορικές συνδέσεις με την εν λόγω αγορά».

ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Αυτό όμως που τονίσθηκε από τη δική μας πλευρά είναι η αδυναμία που υπάρχει σε ό,τι αφορά την αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Αθήνας. Μεγάλο πρόβλημα όταν εμείς οι καβαλιώτες δεν μπορούμε να πάμε στην Αθήνα με το αεροπλάνο. Άβολες οι  ώρες των δρομολογίων  και τεράστιο οικονομικό κόστος μας αποθαρρύνει να ταξιδεύουμε από την Καβάλα και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να πάμε Θεσσαλονίκη ή μια οικογένεια επιλέγει το αυτοκίνητο από το να πάει αεροπορικώς στην Αθήνα».

Επί του θέματος όπως έκανε γνωστό η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε ότι συμφώνησε και η εταιρεία για την ύπαρξη του προβλήματος ενώ γίνονται προσπάθειες να κατέβει το κόστος. Η ίδια τόνισε πως «Είναι πάρα πολύ μεγάλο το κόστος και είναι και ένα πρόβλημα για τον ελληνικό τουρισμό. Πως θα έρθει κάποιος στον τόπο μας με τόσο ακριβό εισιτήριο; Και η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα που έχει όλες τις συνδέσεις με όλα τα κράτη. Άρα αν για να φτάσει κανείς στην Αθήνα έχει ένα μικρό οικονομικό κόστος και έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο κόστος όταν στην συνέχεια θελήσει να έρθει στην Καβάλα, οπότε το πρόβλημα γίνεται τεράστιο και εμείς ως περιοχή χάνουμε πάρα πολλά.

Και αν πράγματι γίνουν όλα αυτά τα έργα που δρομολογούνται για το αεροδρόμιο μας τότε η εικόνα θα είναι βελτιωμένη. Και οι άνθρωποι θα έχουν την Καβάλα ως επιλογή, άλλωστε είμαστε πρώτοι σε επισκεψημότητα όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ. Αλλά σε ό,τι αφορά τον ελληνικό τουρισμό πρέπει να γίνουν πολλά για να κερδίσουμε και αυτό το ποσοστό που μας αναλογεί».

ΕΠΑΦΕΣ

Στο ερώτημα αν γίνονται επαφές της Φράπορτ με τις αεροπορικές εταιρείες η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε ότι θα γίνουν επαφές και με άλλες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να μην υπάρχει το μονοπώλιο των ημερών. Ο ανταγωνισμός είναι το κλειδί. Θα γίνει βέβαια προσπάθεια επαφής με την εταιρεία αλλά αν δεν ταρακουνήσουμε την συγκεκριμένη εταιρεία, δύσκολα θα έχουμε αποτέλεσμα. Πολλοί προσπάθησαν με την εν λόγω εταιρεία αλλά έως τώρα αποτέλεσμα δεν υπήρξε».

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αναφορικά με τις υποδομές στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» η κ. Ιωσηφίδου μίλησε για έργα υποδομής. «Θα ξεκινήσουν άμεσα και όσο χρονικό διάστημα θα γίνονται τα έργα δεν θα σταματήσουν οι λειτουργίες του αεροδρομίου. Ένα μεγάλο ποσό θα επενδυθεί εδώ και το σημαντικό είναι να λειτουργεί συνεχώς το αεροδρόμιο.

Από την άλλη πλευρά και στην Θεσσαλονίκη θα γίνονται εργασίες και θα είναι καλό να πάρουμε κάποιες πτήσεις από εκεί εδώ. Θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε, αν θα έχουμε παρατάσεις. Είναι ένας προγραμματισμός της εταιρείας και θα δούμε την εξέλιξη των εργασιών.

Γενικά η συζήτηση κράτησε αρκετά και πραγματικά γίνεται από την Φράπορτ μια μεγάλη προσπάθεια».

ΑΓΩΝΕΣ

Τέλος ανέφερε ότι « Έγινε επίσης μια κίνηση για επιπλέον προβολή της Καβάλας με τους αγώνες τρεξίματος που θα γίνουν στην Καβάλα.

Αυτοί οι αγώνες θα προβάλλουν την περιοχή σε όλη την Ελλάδα και θα είναι κάτι πρωτοποριακό. Η εταιρεία εξάλλου σε συνεργασία με τη Εγνατία Αβιάτιον κάνει κάποιες επαφές. Γίνεται μια καλή δουλειά και από άλλες περιοχές του κόσμου έρχονται στην Καβάλα για να κάνουν μαθήματα. Υπάρχει μια καλή προσπάθεια, γίνεται μια καλή δουλειά και εμείς από την πλευρά μας ως Τ.Α. κάνουμε το παν για να βοηθήσουμε. Ας ελπίσουμε να ξεκινήσουν όλα άμεσα γιατί χρειάζεται η αναβάθμιση και χρειάζεται κόσμος και μάλιστα σε μακρύτερη χρονική τουριστική περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *