Μάκης Παπαδόπουλος: «Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου 2017:  Χωρίς μελέτες για μεγάλα έργα!

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει τα εξής:

«Στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου), ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για το 2017, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η συζήτηση ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα, με πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας να απουσιάζουν και μετά από 5 ώρες συζήτησης για άλλα 50 θέματα!

 

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει όσο περισσότερο μπορούσε τη συζήτηση. ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2016, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για το 2016 (Ανακατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου, βελτίωση παιδικών χαρών, κατασκευή νέου κυνοκομείου, κατασκευή στεγάστρου στο Δημοτικό Στάδιο ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, επισκευή στέγης Κλειστού Κολυμβητηρίου, διαμόρφωση «πράσινων αυλών» στα σχολεία), ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ!

 

Ακόμη και στις παρεμβάσεις που αφορούσαν στην ποιότητα ζωής και στην καθημερινότητα των δημοτών, και εκεί η απόδοση της Δημοτικής Αρχής ήταν χαμηλή. Ασφαλτοστρώσεις δεν έγιναν, λάμπες δεν υπήρχαν, φθορές στους δρόμους δεν αποκαταστάθηκαν.

 

Όσον αφορά όμως το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠώΣ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠώΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ;

Στη διάρκεια της συζήτησης, εμείς αναφέραμε συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιων έργων (μεγάλων και μικρών) για τα οποία χρειάζονται μελέτες: αξιοποίηση Κάτω Νοσοκομείου, παλιού Πρωτοδικείου και πρώην στρατοπέδου Ασημακόπουλου, αξιοποίηση καπναποθήκης ΤΕΑΥΚΕ και άλλων καπναποθηκών, δημιουργία υποδομών στο Περιγιάλι, βελτίωση υποδομών στην Ακτή Καλαμίτσας, βελτίωση υποδομών για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο κτίριο του πρώην Σανατορίου, δημιουργία Ναυτικού Μουσείου κ.ά.).

 

Η απάντηση της Δημάρχου και των στελεχών της ήταν «αφοπλιστική»: ΜΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

 

Αν δεν είναι δικά μας, τότε γιατί τα θεωρεί και η ίδια η Δημοτική Αρχή ως μεγάλες διεκδικήσεις και γιατί τα έχει συμπεριλάβει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου 2015-2019; Για «μόστρα»; Και γιατί εδώ και 2 χρόνια η Δήμαρχος Καβάλας ρίχνει συνεχώς… «ιδέες» για την αξιοποίησή τους; Για την ιστορία, θυμίζουμε μερικές από όσες έχει πει:

 

  • Μητροπολιτικό Πάρκο, θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων και waterland στο πρώην στρατόπεδο Ασημακόπουλου και… πισινούλες στο στρατόπεδο Κωτσάλου! Μέχρι και επενδυτές μας είπε ότι θα βρει μαζί με τον Στρατό για να γίνει πεντάστερο ξενοδοχείο στο δικό του κομμάτι!
  • Ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού στο Κάτω Νοσοκομείο
  • Εστιατόριο, πάρκινγκ, θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στην Καπναποθήκη ΤΕΥΑΚΕ: «θα κάνουμε “παπάδες”…»
  • Urban Center και μουσείο για τη νομική ιστορία του τόπου μας στο παλιό Πρωτοδικείο
  • Ναυτικό Μουσείο στο εντευκτήριο του ΝΟΚ ή στο Καρνάγιο ή στην αποθήκη του Τελωνείου στο επιβατικό λιμάνι
  • Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο πρώην Σανατόριο
  • Θαλάσσια επιβατική σύνδεση Παληού- Καλαμίτσας-Καβάλας αντί της «άχρηστης» Περιμετρικής Καβάλας!
  • «Λαδάδικα» στις καπναποθήκες της πλατείας Μακέδου!

 

Για να σταματήσει λοιπόν η Δήμαρχος να λέει «ό,τι της κατέβει στο κεφάλι» και για να γίνει επιτέλους μία σοβαρή συζήτηση για τις προτεραιότητες σε έργα που πρέπει να βάλουμε, είναι επείγουσα ανάγκη ο Δήμος να προβλέψει μελέτες από τις οποίες θα προκύψουν τα πιθανά έργα προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

 

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους Δήμους θα είναι μεγάλος και η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό και να προετοιμάζεται κατάλληλα. Δυστυχώς, και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 μοιάζει να έχει βάλει χαμηλά τον πήχη…    

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση