Κύριο άρθροΠολιτική

Μάκης Παπαδόπουλος: “Σας καλώ όλους σε κοινή δράση για το μέλλον του τόπου μας”

Την βασιλόπιτά της έκοψε χθες  η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Στην ομιλία του ο επικεφαλής της, Μάκης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις γενικότερες συνθήκες μέσα στις οποίες κινείται ο τόπος μας, στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την πρόοδο, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και αξιοκρατίας, στους βασικούς πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη του Δήμου μας και στην ανάγκη ενότητας, συστράτευσης και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων, για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων. Ειδικότερα, επισήμανε τα εξής:

«Έχουν περάσει ήδη τεσσεράμισι χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η Δημοτική μας Κίνηση και τριάμισι χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε ευθύνες ως παράταξη της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σε αυτή τη διαδρομή έγιναν πολλά, κάναμε πολλά και μάθαμε ακόμη περισσότερα. Η παράταξή μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε όλες τις υποθέσεις του Δήμου, σε όλα τα μέτωπα, σε όλα τα προβλήματα. Με αίσθημα ευθύνης και πάντα βάζοντας το συμφέρον του τόπου πάνω από κάθε μικροπολιτικό συμφέρον.

Είμαστε ένας πολύ όμορφος τόπος, με μεγάλη ιστορία που αποτυπώνεται στα μνημεία του, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, με σημαντική ενδοχώρα και δυνατότητες σε όλους τους τομείς της παραγωγής, με ένα έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, συνδεδεμένος με όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά μεταφορικά δίκτυα. Όμως, δυστυχώς, για πολλά χρόνια ο πήχης των στόχων μας μπαίνει χαμηλά. Σημαντικές ευκαιρίες δεν αξιοποιήθηκαν και τώρα αυτές είναι λιγότερες, το εθνικό και διεθνές περιβάλλον είναι πιο σύνθετο, με ρυθμούς και εξελίξεις που κινούνται ταχύτατα και μας ξεπερνούν.

Σήμερα, δεν υπάρχουν σύνορα που μας περιορίζουν. Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η εικόνα μας μπορεί να φτάσει παντού, μαζί με τα προϊόντα μας. Είμαστε προνομιακός τόπος για κατοικία, δουλειά και τουρισμό. Η γεωπολιτική μας θέση και η σχέση μας με τα περιφερειακά και παγκόσμια δίκτυα έφεραν την αύξηση του τουρισμού, η οποία ήταν μία ισχυρή τονωτική “ένεση” μέσα στην κρίση. Έφεραν την ενίσχυση των μεταφορών (θαλάσσιων και αεροπορικών) και τον σχεδιασμό της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Παράλληλα όμως έφεραν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργεί το πέρασμα του αγωγού ΤΑΡ από τα εύφορα Τενάγη των Φιλίππων, το πέρασμα των προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη, την πτώση της κρουαζιέρας λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κωνσταντινούπολη, τη φυγή επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία.

Σε αυτά τα ζητήματα, το θετικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια, το κεντρικό κράτος, ακόμη και με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνείς οργανισμούς. Εξαρτάται όμως και από την ικανότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε τα δίκαια συμφέροντά μας, όταν αυτά αγνοούνται ή απειλούνται.

Χρειαζόμαστε αντίληψη, προνοητικότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ταχύτητα στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων.

Πολλές φορές, αυτή η σύνθετη κατάσταση οδηγεί συχνά ορισμένους στην απαισιόδοξη αντίληψη ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί να πετύχει και πολλά πράγματα, και ότι φταίνε συνέχεια οι άλλοι για τις δικές μας παραλείψεις. Αυτό το ιδιόμορφο σύμπλεγμα κατωτερότητας, αυτό το συναίσθημα παραίτησης και παράλυσης, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Σε αυτόν τον τόπο με τα 2.500 χρόνια ιστορίας δεν αξίζει ούτε η εσωστρέφεια ούτε η μιζέρια ούτε η παραίτηση. Αρνούμαι να βλέπω τους συμπολίτες μου να ζουν μέσα στο αδιέξοδο, στη μιζέρια, στην παραίτηση.

Η Καβάλα και οι Φίλιπποι έχουν KAI δυνατότητες KAI ευκαιρίες, αλλά οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε με όραμα, στρατηγική, σχέδιο, γνώση, πολύ δουλειά και επιτάχυνση στη λήψη αποφάσεων και στην παραγωγή έργου

 Θέλω να καλέσω όλους σας, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, σε κοινή δράση για το μέλλον.

Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε την Καβάλα της προόδου, ανοιχτή στον κόσμο και στις νέες ευκαιρίες.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν χτυπηθεί από την κρίση, δυσκολεύονται στην καθημερινή τους επιβίωση και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες.

 Είμαστε εδώ για όλους τους πολίτες της Καβάλας, με ενότητα, αλληλεγγύη και αξιοκρατία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *