Μάκης Παπαδόπουλος: «Διόδια Εγνατίας Οδού: τα νέα δεδομένα απαιτούν νέα εκτίμηση»

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει τα εξής:

«Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποφάσιζε στις 26 Μαΐου την έκδοση ψηφίσματος και την έναρξη κινητοποιήσεων για τα διόδια στην παράκαμψη Αγ. Σίλα της Εγνατίας οδού, Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΓΝΟΟΥΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που είχε υπογραφεί στις 18 Μαΐου, με την οποία προγραμματίζονται τα νέα διόδια (μετωπικά και πλευρικά) για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2017. Δεν θα ρωτήσουμε τη Δήμαρχο Καβάλας αν επικοινώνησε με την Εγνατία οδό ή με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πριν συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί είναι προφανές ότι δεν το έκανε. Είναι ωστόσο ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ, ώστε να γνωρίζει όλα τα δεδομένα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση επιβεβαιώνει ότι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ και ότι Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ.

Δεν κρύβουμε τον προβληματισμό μας ότι οι προβλέψεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι δεσμευτικές. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ενάντια στα άδικα διόδια και οφείλουμε ως Δήμος Καβάλας ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ “ΟΠΛΟ” ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Σε προηγούμενη τοποθέτησή μας, θέσαμε το θέμα των τιμών των διοδίων, επειδή Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ κατά μήκος της Εγνατίας. Συνεπώς, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ και οφείλουμε να το εξετάσουμε.

Τα νέα δεδομένα και οι αποφάσεις για τη χωροθέτηση και την κατασκευή των διοδίων παρουσιάζονται μπροστά μας ως τετελεσμένο γεγονός. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, για να εξετάσουμε ως τοπική κοινωνία τη στρατηγική μας.

ΥΣ: ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΝ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ” ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ που “έπιασαν” τελευταία ορισμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ. Οι “επαναστατικές” τους διακηρύξεις δεν πρόκειται να “ξεπλύνουν” την αδράνεια, την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητά τους, που ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση