Κύριο άρθροΠολιτική

Μάκης Παπαδόπουλος: Απολογισμός – «τρόμος» για την καθημερινότητα των δημοτών και τις προοπτικές του Δήμου

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος τονίζει τα εξής για τον 2ετή απολογισμό της δημάρχου κ. Τσανάκα:

«Στην εκδήλωση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησής της, η Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι «τρόμαξε» από το μέγεθος του έργου που παρήγαγε στη διετία 2014-2016. Εμείς πάλι οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι «τρομάξαμε» όχι τόσο από την «θορυβώδη» απουσία του έργου της Δημοτικής Αρχής (την οποία γνωρίζαμε) αλλά από την έλλειψη αυτοκριτικής και την απουσία αίσθησης της ευθύνης.

Η Δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί ότι επί 1,5 ώρα μιλούσε κυρίως για ό,τι υλοποίησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, οι οποίες δεν έχουν ανάγκη την εκάστοτε εκλεγμένη διοίκηση του Δήμου για να κάνουν τη δουλειά τους. Και ειλικρινά αναρωτιόμαστε: ένας οργανισμός όπως ο Δήμος Καβάλας, με 500 άτομα περίπου τακτικό και έκτακτο προσωπικό και 120 εκατομμύρια ευρώ δαπάνες, έχει άραγε παράγει το αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στις δυνατότητές του υπό την καθοδήγηση και ευθύνη της διοίκησης; Ερώτημα που η Δήμαρχος δεν θα θελήσει ποτέ φυσικά να απαντήσει.

Η Δήμαρχος ΜΙΛΟΥΣΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ «ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΧΑΡΗ» που έπρεπε να φροντίσει να έχουμε νερό στα σπίτια μας, να υπάρχουν απορριμματοφόρα και κάδοι στις γειτονιές για τα σκουπίδια, να επιδιορθώνονται άμεσα οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης και οι λακκούβες στους δρόμους. ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ για τις οποίες δεν θα έπρεπε να συζητάμε ότι γίνονται, αλλά το πώς γίνονται, με τι ποιότητα και με τι αποτελέσματα.

Βέβαια, η αντίληψη της Δημάρχου ότι οι πολίτες «της χρωστάνε χάρη» προέρχεται και από τις ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ που συνεχώς κάνει στον Δήμο και τα νομικά πρόσωπα. Αυτά έμαθε, αυτά κάνει. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ…

Σε πολλές περιπτώσεις επίσης, ΕΠΛΑΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ για τις επιδόσεις της διοίκησής της. Τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν την ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της Δημοτικής Αρχής να βάλει σε προτεραιότητα τα προβλήματα της καθημερινότητας και να συντονίζει, να καθοδηγεί και να παρακολουθεί τις υπηρεσίες στο έργο τους (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ της πόλης και των οικισμών του Δήμου, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΒΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΡΓΩΝ που θα υποβληθούν στο νέο ΕΣΠΑ, και άλλα).

Ειδικά στον τομέα της κοινωνικής στήριξης των οικονομικά αδύναμων δημοτών μας, τα απολογιστικά στοιχεία της ίδια της Δημοτικής Αρχής δείχνουν ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΠΛΑΝΙΔΕΙΟΥ ΞΕΝΩΝΑ, ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ «ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» (τα οποία θα αποκαθιστούσε για να τα διαθέσει στους συμπολίτες μας που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στέγης) και φυσικά ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.

 

Δεν ακούσαμε επίσης ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ για τις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ και την ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ από τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις που οργανώθηκαν ή συνδιοργανώθηκαν.

Δεν ακούσαμε ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ από τη Δήμαρχο για ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ του τόπου μας (στρατόπεδο Ασημακόπουλου, Κάτω Νοσοκομείο, παλιό Πρωτοδικείο, κ.ά.), ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ (Περιμετρική, σιδηροδρομική σύνδεση Ν.Καρβάλης – Τοξότες, οδικός άξονας Καβάλα-Δράμα, αύξηση των τουριστικών συνδέσεων του επιβατικού λιμένα κ.ά.), αλλά και για ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ του Δήμου.

Το όραμα της Δημάρχου και της παράταξής της για τον Δήμο μας είναι πράγματι… «τρομακτικό», αφού είναι… ΑΟΡΑΤΟ! ΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του τύπου «λίγο απ’ όλα». ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου.

Η Δήμαρχος Καβάλας πρέπει να αντιληφθεί ότι η χαρούμενη και χιουμοριστική διάθεση και οι λεκτικοί «χαριεντισμοί» της κατά την ομιλία της δείχνουν έλλειψη σεβασμού και αποτελούν πρόκληση προς τους δημότες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα προβλήματα και τα εμπόδια που η ίδια και οι συνεργάτες της αδυνατούν να λύσουν και να ξεπεράσουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *