Λιγότεροι πυροσβέστες για τη δασοπυρόσβεση φέτος στο Νομό Καβάλας καθώς 39 μετακινήθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος

Οι πυροσβέστες που θα φροντίσουν φέτος το καλοκαίρι για τη δασοπυρόσβεση θα είναι λιγότεροι από πέρυσι. Και αυτό διότι 39 πυροσβέστες μετακινήθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος. Για το θέμα έκανε δηλώσεις ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος σημείωσε πως «ο Νομός Καβάλας έχει το μικρότερο αριθμό πυροσβεστών απ΄ όλη την Ελλάδα αναλογικά. Σε καλύτερη κατάσταση είναι στη Θάσο όπου εκεί υπάρχουν οι πενταετίας που πρέπει οι άνθρωποι να βρουν το δίκιο τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν. Στους άλλους δήμους και στην Καβάλα και ιδιαίτερα στην Ελευθερούπολη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί φύγανε πάρα πολλοί για να πάνε στο αεροδρόμιο. Είχαν που είχαν ελλείψεις, η Ελευθερούπολη έχει 10 με 12 ελλείψεις, έχει σοβαρό πρόβλημα. Όταν πήγα κάτω για να έρθει το πυροσβεστικό πλοίο, που μου υποσχέθηκαν ότι θα έρθει γιατί έχουμε το σταθμό, μού είπαν ότι γνωρίζουν τις ελλείψεις που έχει ο Νομός Καβάλας και ιδιαίτερα η Ελευθερούπολη και θα κοιτάξουν να στείλουν άτομα με μετάθεση. Έτσι μού είπε ο κ. Τερζούδης ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος που κατάγεται από τους Μεταξάδες του Έβρου. Είναι ευγενέστατος κύριος και ξέρει τα προβλήματα και μού είπε ότι θα το προσπαθήσει. Χρειάζονται πιέσεις από όλες τις πλευρές. Όλα τα υπουργεία χρειάζονται πιέσεις».

ΤΟ ΠΛΟΙΟ

Συμπλήρωσε δε πως «ο κ. Τερζούδης επίσης μού είπε ότι σίγουρα θα έρθει το πυροσβεστικό πλοίο, περιμένουμε αυτήν την ΚΥΑ. Για το προσωπικό του πλοίο μού είπε ότι θα επανέλθουν όλοι οι Καβαλιώτες που έχουν μετατεθεί και ανήκαν στη δύναμή του πλοίου, συν κάποιοι άλλοι που θα έρθουν οπωσδήποτε, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη δύναμη του πλοίου. Αυτή η ΚΥΑ έπρεπε να βγει από τον Δεκέμβριο του 2014. Ήταν όλα έτοιμα, τότε έγιναν οι εκλογές, μετά χάθηκαν δυο τρεις φορές τα χαρτιά όλα, τα είχα πάει κι εγώ ο ίδιος, μετά ξαναχάθηκαν, χάθηκαν οι υπογραφές, έτρεξε ο ΟΛΚ γιατί είχε την αρμοδιότητα, τώρα μπερδέψανε τις υπογραφές προτού ενάμιση μήνα. Από ότι μίλησα μού είπαν σε 15 μέρες θα είναι έτοιμη η καινούρια ΚΥΑ γιατί αυτό πάει τόσα χρόνια. Αυτό το πλοίο ήταν στον Πειραιά και το ανεβάσανε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να έρθει στην Καβάλα, μόλις βγει αυτή η ΚΥΑ. Το χρησιμοποιεί τώρα η Θεσσαλονίκη, το πλοίο όμως ανήκει στην Καβάλα τέλος πάντων».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σχολιάζοντας την κατάσταση αναφορικά με τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας, ο κ. Πασχαλίδης σημείωσε πως «είναι λυπηρό αυτό που γίνεται. Επειδή το έζησα από κοντά κι είναι καιρός να αποκαλύψω και ονόματα, όταν ήμασταν εμείς δεν θέλανε πάλι να γίνεται αυτό το δρομολόγιο και πολλοί ταξιδεύανε από τη Θάσο και πηγαίνανε και ψωνίζανε στην αγορά της Ξάνθης. Έγιναν κάποιες συσκέψεις τότε στη Νομαρχία, οι εταιρίες έλεγαν να πάρουμε τα κλειδιά εμείς γιατί δεν βγαίνουνε. Τότε έβγαινε κι ο κ. Τσιλογεώργης και μας καταδίκαζε. Είχα πάει λοιπόν και στον κ. Μητσόπουλο και του είπα ότι η γραμμή Καβάλας – Πρίνου δεν πρέπει να κοπεί. Και τότε μού έβαλε στοίχημα ο κ. Μητσόπουλος μέσα στο γραφείο του ότι η γραμμή αυτή θα κλείσει. Και τότε νευρίασα εγώ, έγιναν κάποια επεισόδια μέσα στο γραφείο του και βρήκα μια άλλη εταιρία που την έφερα τον Φιλιάγκο. Αποδείχθηκε κι αυτός ότι κάνει τα ίδια που έκαναν και οι προηγούμενοι. Και πήγα και κατήγγειλα στο ΣΑΣ το Φιλιάγκο όταν μία Νοεμβρίου ήταν η σειρά του να ταξιδέψει και τότε έγινε ένας χαμός και τα πλοία επανήλθαν. Τώρα άρχισαν πάλι από την αρχή να κάνουν ότι θέλουν. Η γραμμή Καβάλας – Πρίνου θα πρέπει να παραμείνει και για τους Θασίτες να εξυπηρετούνται και για την αγορά της Καβάλας. Οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται για να έρχονται εδώ για αυτό πρέπει να είμαστε ενεργοί. Η γραμμή Καβάλας – Πρίνου δεν πρέπει να κλείσει με τίποτα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση