ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Λειτουργούν από σήμερα τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων

Ξεκινούν σήμερα να λειτουργούν τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για τη φετινή τους λειτουργία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα λασπόλουτρα θα ανοίξουν 1 Ιουλίου και την ίδια μέρα (σ.σ. σήμερα) θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου στο χώρο. Η φετινή περίοδος θα είναι ιδιαίτερη λόγω του κορωνοϊού και των πρωτοκόλλων υγιεινής που έχουν τεθεί από το υπουργείο. Θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Ο κόσμος θα μπαίνει στη λάσπη, εκεί δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, διότι οι αποστάσεις ούτως ή άλλως καλύπτονται από την έκταση της λάσπης. Χωράνε τα προβλεπόμενα άτομα και στις καλές εποχές δεν έμπαιναν παραπάνω. Το λουτρό (χαμάμ) δεν θα λειτουργήσει γιατί είναι πολύ μικρό. Θα πρέπει να μπαίνει μόνο ένα άτομο και μετά να καθαρίζεται επί μία ώρα.

Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο, ο ξενοδόχος μάλλον δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε παραπάνω αφού είναι ιδιωτικός χώρος. Θα γίνει μια επαφή του δημάρχου με τον ξενοδόχο να δούμε πώς θα πάει το πράγμα. Είναι ένας ανεξάρτητος χώρος, ελπίζουμε να περιορίσει όσο το δυνατόν λιγότερο την επισκεψιμότητα. Καλό θα ήταν οι κλίνες του ξενοδοχείου να προσφέρονται για τους επισκέπτες των λουτρών. Η επιχείρηση στηριζόταν και στήριζε τα λασπόλουτρα, αλλά δυστυχώς είναι επιλογή του ξενοδόχου να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν μπορώ να κρίνω τι είχε στο μυαλό του όταν έδινε την υπόσχεσή του. Μας είπε, σε επικοινωνία, ότι έχει αρκετές ακυρώσεις κάτι το επόμενο αφού έκανε αυτήν την επιλογή.

Το εστιατόριο, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και σε φανταστικό περιβάλλον, θα λειτουργήσει. Η Δημωφέλεια ετοίμασε το χώρο. Τα τροχόσπιτα είναι κι αυτά πολύ καθαρά, μπορεί να διαμείνει κάποιος στις υποδομές που έχουν αναβαθμιστεί. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Οι τιμές είναι αυτές που ίσχυαν τόσα χρόνια. Υπήρχε σκέψη για αύξηση αλλά λόγω της κατάστασης έμειναν ίδιες».

ΑΤΜ

Για το ΑΤΜ στις Κρηνίδες είπε ότι «ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος την τελευταία περίοδο. Για μια βδομάδα ήταν χαλασμένο. Κάποιος με άτσαλο τρόπο έκανε μια συναλλαγή και το χάλασε. Το ανταλλακτικό άργησε και όταν πήγαν να το βάλουν διαπίστωσαν κι άλλη βλάβη. Από την Παρασκευή λειτουργεί κανονικά. Θέλουμε να μπει κι ένα στον Αμυγδαλεώνα στο καινούργιο κοινωνικό κατάστημα που οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Εκεί που θα λειτουργήσει το ΚΕΠ, θα μπει και καινούργιο ΑΤΜ».

Για τα Τενάγη Φιλίππων είπε ότι «έμειναν αρκετά στρέμματα άσπαρτα. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι παρατεταμένες κι έντονες βροχοπτώσεις της άνοιξης που έφτασαν μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Οι χαμηλές περιοχές έμειναν άσπαρτες κι είναι πλήγμα για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής. Πήραμε ένα ποσό από το υπουργείο για να κατασκευαστούν κάποια έργα. Η χρονιά ήταν παράξενη. Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και πρέπει να σκύψουμε όλοι οι φορείς της ευρύτερης περιοχής για να διεκδικήσουμε αυτό που πρέπει να γίνει για τα τενάγη. Να στηθεί το έργο από την αρχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *