ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Λαϊκή Συνέλευση σήμερα στις Κρηνίδες για το ζήτημα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις Κρηνίδες για το θέμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρηνίδων κ. Όμηρος Κυριακίδης ανέφερε ότι δεν είχαν ενημέρωση από πλευράς της Τράπεζας για αυτή την απόφασή της.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «είναι ένα κατάστημα το οποίο εξυπηρετεί μίνιμουμ 10.000 κόσμο γιατί υπάρχουν και γύρω χωριά τα οποία εξυπηρετούνται από κει. Κι είναι το μοναδικό κατάστημα γενικά τραπεζικό, δεν υπάρχει άλλη τράπεζα. Υπήρχε ένα υποκατάστημα της Εθνικής που έκλεισε πριν δυο χρόνια και για τόσο μεγάλη περιοχή είναι το μοναδικό υποκατάστημα γενικά τράπεζας. Οπότε είναι αναγκαία η διατήρηση αυτού του καταστήματος για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Για αυτό κι έχουμε κάνει κάποια υπομνήματα προς την κεντρική διοίκηση της τράπεζας αλλά και η ίδια η δήμαρχος Καβάλας έκανε μια δήλωση και απευθύνθηκε στη διοίκηση της τράπεζας ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό για αυτούς τους λόγους και ετοιμάζουμε και μια Λαϊκή Συνέλευση το απόγευμα του Σαββάτου (σ.σ. σήμερα) για να δείξουμε την αντίδραση του κόσμου και την αναγκαιότητα της κατάστασης. Ως Δημοτική Κοινότητα στείλαμε έγγραφο στην τράπεζα και δεν μας έχει απαντήσει, όπως συμβαίνει πάντα. Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι των Κρηνίδων ανάστατοι, υπάρχουν πολλά γύρω χωριά, ο πληθυσμός που εξυπηρετείται είναι μεγάλος, δεν εξυπηρετούνται μόνο οι Κρηνίδες, υπάρχουν άλλα πέντε έξι χωριά. Σύνολο είμαστε πάνω από 12.000 κόσμος που εξυπηρετείται από το μοναδικό κατάστημα».

ΜΕ ΔΟΛΟ

Ερωτηθείς γιατί επιμένει τόσο η τράπεζα να κλείσει το κατάστημά της, ο κ. Κυριακίδης σημείωσε πως «αυτό το ρωτήσαμε κι εμείς στην τράπεζα αλλά δεν μας απάντησε. Αυτό είναι το κακό, ότι αποφασίζουμε και διατάζουμε στην ουσία, ούτε καν μας απάντησε, ούτε καν εξήγησε το γιατί. Και εμάς μας φάνηκε περίεργο και ξαφνικό. Και μάλιστα ενήργησε και με δόλο και μας έφερε προ τετελεσμένων. Γιατί τελευταία στιγμή μάθαμε ότι ξαφνικά σε ένα μήνα κλείνει. Δεν το γνωρίζαμε, δεν μας προετοίμασε από πιο νωρίς, προφανώς για να μην έχει αντιδράσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *