ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Λαθρομετανάστες κάλεσαν τρία ταξί στον Αμυγδαλεώνα

Τηλεφωνική κλίση δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Eurotaxi από αλλοδαπό που ζήτησε 3 ταξί στον Αμυγδαλεώνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μαργαρίτη Κατσίδη ήταν τελικά λαθρομετανάστες όπως διαπιστώθηκε από όργανο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Ο κ. Κατσίδης είπε ότι «κάλεσαν 3  ταξί. Το πρώτο που ήταν πιο κοντά στη συζήτηση πού θα πάτε κλπ, απάντησαν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο συνάδελφος τους υποπτεύθηκε και τους ζήτησε χαρτιά. Του έδειξαν μεν, αλλά ήταν πλαστά. Αλλά πού να το ξέρουμε εμείς. Ήρθαν και τα άλλα δύο αυτοκίνητα, πήγαν να επιβιβαστούν, ήρθε κάποιος από την Ασφάλεια τους σταμάτησε και είπε στους συνάδελφους να έρθουν από το Τμήμα, για περίπτωση λαθρομετακίνησης. Όταν ξεκαθαρίστηκε, μετά από πολλές ώρες, ότι δεν υπήρχε δόλος αφέθηκαν ελεύθεροι οι οδηγοί των ΤΑΞΙ. Αλλά ταλαιπωρήθηκαν οι συνάδελφοι. Το επάγγελμά μας κρύβει πολλούς κινδύνους κι ένας από αυτούς είναι ποιον θα μεταφέρουμε. Αν αυτοί οι άνθρωποι έμπαιναν σε λεωφορείο της γραμμής δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εμείς επειδή έχουμε άλλο είδος μεταφοράς, αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα, μήπως κάνουμε λαθρομετακίνηση. Το καλό είναι ότι οι συνάδελφοι δεν ενεπλάκησαν σε περιπέτειες. Οι μετανάστες ήταν 8. Το πώς βρέθηκαν εκεί κανείς δεν ξέρει. Ήταν μια τυχαία κλήση. Τέτοιο περιστατικό δεν μας έχει τύχει. Πάντα οι συνάδελφοι πονηρεύονται επειδή βγαίνουν και από το καμπ καμιά φορά, σταματάν ταξί και όταν τους λένε για μακρινές διαδρομές, πχ στη Θεσσαλονίκη, τους ζητάνε χαρτιά. Δείχνουν κάποια χαρτιά και οι συνάδελφοι τους λένε ότι θα περάσουμε κι από την Αστυνομία να το επιβεβαιώσουμε. Εκεί αν υπάρχει κάτι μεμπτό φεύγουν».

ΚΙΝΗΣΗ

Για την κίνηση των ταξί γενικά είπε ότι «το καλοκαίρι ήταν μόνο ζεστό, τίποτε άλλο. Η κίνηση ήταν μικρή, όπως σε όλη την αγορά. Δεν πήγαμε καθόλου καλά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει το χειμώνα που προβλέπεται δύσκολος για όλους. Περιμένουμε να ανοίξουν τα σχολεία καθώς περιλαμβανόμαστε στις μεταφορές των μαθητών και βλέπουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *