Λίστα χειρουργείου θεσμοθετείται και στο Νοσοκομείο Καβάλας με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης

 

Τη λίστα χειρουργείου προωθεί η κυβέρνηση για τα Νοσοκομεία  και στο πλαίσιο αυτό θα συνεδριάσουν τα διοικητικά τους συμβούλια για να πάρουν σχετικές αποφάσεις. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου τόνισε θα μπει μία τάξη με το σύστημα αυτό που θα είναι απολύτως διαφανές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρασαββόγλου επισήμανε πως «αυτό που κάνουμε είναι ότι υλοποιούμε σχετική νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα  με την οποία θεσμοθετείται η λίστα χειρουργείου σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτή η λίστα προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία η οποία θα αφορά τους ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις. Εμείς εδώ στο Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποιήσαμε έναν εκτεταμένο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, με τους γιατρούς δηλαδή, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας και εν πάση περιπτώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το συζητήσαμε διότι ένας νόμος ορίζει ουσιαστικά το γενικότερο πλαίσιο για την εφαρμογή κάποιων πραγμάτων. Εμείς προσπαθήσαμε εδώ στο πλαίσιο της διαβούλευσης αυτής να εξειδικεύσουμε πτυχές του ζητήματος αυτού. Το κάναμε κι έτσι λοιπόν θεωρώ ότι το αργότερο την ερχόμενη βδομάδα θα περάσουμε από το Δ.Σ. του νοσοκομείου την εφαρμογή της λίστας χειρουργείου στο Νοσοκομείο Καβάλας».

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διευκρίνισε δε πως «τι προβλέπει αυτή η λίστα χειρουργείου, προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες οι οποίες θα τηρούνται προκειμένου ο επισκέπτης του νοσοκομείου, ο ασθενής που πρόκειται να χειρουργηθεί, να ξέρει τι γίνεται, πώς γίνεται και πότε αυτός θα χειρουργηθεί. Έτσι λοιπόν μετά από γνωμάτευση του γιατρού για τη σημαντικότητα της χειρουργικής παρέμβασης του ασθενή, θα δίνεται σε εμάς στο διοικητικό κομμάτι του νοσοκομείου αυτή η εισήγηση. Εμείς θα βλέπουμε τις επί μέρους κλινικές, τι διαθεσιμότητα έχει η κάθε μία, πότε μπορούν οι γιατροί της κλινικής να χειρουργήσουν και τι χρόνους χρειαζόμαστε για να μπορεί να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η χειρουργική διαδικασία σε μία μέρα, σε μια βδομάδα, σε ένα μήνα. Θα φτιάχνουμε λοιπόν αυτή τη λίστα χειρουργείου, την οποία θα δημοσιοποιούμε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου. Έτσι λοιπόν ο ασθενής θα ξέρει ότι σύμφωνα με την εισήγηση του γιατρού είναι να χειρουργηθεί σε δυο βδομάδες ή σε δύο μήνες ανάλογα με τη σοβαρότητα της χειρουργικής παρέμβασης που απαιτείται. Όταν λοιπόν θα ξέρει ο ασθενής θα χειρουργηθεί σε 40 μέρες ή σε δυο βδομάδες, αυτό θα το διαπιστώνει στη λίστα που θα δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου και αν ξαφνικά δεν δει το όνομά του σε αυτήν τη λίστα θα πρέπει να αναρωτηθεί τι συμβαίνει, τι παρεμβάσεις έχουν γίνει. Τέτοιες παρεμβάσεις που στο παρελθόν κατά κόρον λάμβαναν χώρα, πλέον δεν θα είναι δυνατές, διότι διαφανώς θα γίνονται πλέον όλα. Ο ασθενής θα ξέρει, ο γιατρός θα εισηγείται, εμείς θα τακτοποιούμε τη λίστα χειρουργείου στο διοικητικό κομμάτι κι ο ασθενής θα ξέρει πότε θα χειρουργηθεί. Τέρμα και τελείωσε. Από κει και πέρα δεν θα υπάρχει καμία παρέμβαση, δεν θα υπάρχει καμία ας πούμε συνδιαλλαγή του τύπου βάλε με εμένα μπροστά από τον άλλο γιατί εγώ με το γιατρό είμαι κολλητός, θα υπάρχει λίστα διαφανώς δημοσίως, έτσι λοιπόν θα ξέρει ο καθένας τι έχει να κάνει και πότε έχει να το κάνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση