ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Λίγοι φορολογούμενοι της Καβάλας έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα τις φορολογικές τους δηλώσεις» δηλώνει ο φοροτέχνης λογιστής   Ντίνος Κλειτσιώτης

Πολλοί λίγοι φορολογούμενοι της Καβάλας έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα τις φορολογικές τους δηλώσεις. Σύμφωνα με τον φοροτέχνη λογιστή κ. Ντίνο Κλειτσιώτη, υπάρχει μία φοβία στους φορολογούμενους.

Όπως ανέφερε «Έχει ξεκινήσει εδώ και 20 ημέρες περίπου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και αυτό που παρατηρείται είναι ότι δεν προσέρχεται ο κόσμος στα λογιστικά γραφεία για την υποβολή των δηλώσεων!

Είναι ίδιον χαρακτηριστικό του Έλληνα αυτό το να τρέχει την τελευταία στιγμή. Αλλά αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι θα πρέπει να προσέρχονται – και εννοώ αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους τις δηλώσεις – στα λογιστικά γραφεία.

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ και με τα ηλεκτρονικά μέσα και μπορούν να υποβάλλουν μόνοι τους τη δήλωση. Αυτοί όμως που δεν μπορούν να κάνουν τις δηλώσεις τους από μόνοι τους, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λογιστικά γραφεία για την υποβολή των δηλώσεων. Και να μην αφήσουν ως συνηθίζεται τη διαδικασία αυτή τις τελευταίες ημέρες, τότε που μπλοκάρει το σύστημα και που δεν μπορούν και οι λογιστές να κάνουν τη δουλειά τους γρήγορα!

Για αυτό πρέπει να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έγκαιρα και σωστά και όχι την τελευταία στιγμή!».

ΧΡΙΕΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

Πρόσθεσε δε πως «Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι είναι ότι φέτος δεν ισχύουν οι ιατρικές αποδείξεις και επομένως δεν θα γλυτώσουν κάτι.   Πρέπει  συνεπώς προσοχή να δώσουν και στο θέμα των αποδείξεων οι καταναλωτές, αν έχουν μεταφερθεί δηλαδή από τις τράπεζες μέσω πιστωτικών καρτών οι δαπάνες τους.

Επίσης πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές που έχουν κάποιες αγορές μέσα στην χρήση του 2017 είτε σπιτιού είτε κάποιου άλλου ακινήτου είτε αυτοκινήτου, το πώς θα καλύψουν τα τεκμήρια αγοράς. Αυτές είναι οι συμβουλές και ας μην αφήσουν τελευταία στιγμή να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η προσέλευση είναι ελάχιστη προς το παρόν. Όταν 6 εκ. είναι στο σύνολο οι φορολογικές δηλώσεις και προς το παρόν είναι πολύ λίγες».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά τώρα με τις εκλογές στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα   ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι  «Μέχρι και σήμερα φίλοι  ψηφοφόροι της ΝΔ μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν την αίτησή τους για να μπορούν στις εκλογές της 13ης Μαΐου να ψηφίσουν .

Το καίριο είναι αφού πληρώσουν το 1 ευρώ το μήνα της συνδρομής τους, 12 ευρώ τον χρόνο δηλαδή και αφού έχουν ουσιαστικά ενισχύσει τη ΝΔ να έρθουν και να ψηφίσουν. Εύκολα η διαδικασία τους αφήνει να γίνουν μέλη και μετά έρχονται και ψηφίζουν.

Έτσι μπορούν και έμπρακτα οι φίλοι του κόμματος να δώσουν την στήριξη τους στο κόμμα. Βέβαια ακόμη δεν έχουμε στοιχεία για το πόσα άτομα τελικά θα έρθουν να ψηφίσουν.

Υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί.  Έχουμε δύο υποψηφιότητες για Πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Υπήρχε ενδιαφέρον για όλους τους θεματικούς και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα εκλέξουμε τον επόμενο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ».

ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Έχουμε δύο υποψηφιότητες για την προεδρία, ένα τον Χαράλαμπο Δράκο και μια την Μαρία Παραντινού, δυο άτομα ικανά, στελέχη του κόμματος, με χρόνια ασχολίας στη ΝΔ και πολλοί υποψήφιοι είναι οι θεματικοί για σύμβουλοι της ΝΟΔΕ.

Θέλω να πιστεύω ότι η προσέλευση στις εκλογές  θα είναι ικανοποιητική. Αυτά τα μηνύματα παίρνουμε. Άλλωστε αυτή η ΝΟΔΕ θα έχει μπροστά της και τις εκλογές στα εθνικά μας, και τις ευρωεκλογές, και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οπότε καταλαβαίνετε το βάρος της επόμενης ΝΟΔΕ με τις 4 εκλογές εμπρός της».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *