ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Λάμψη αστέρων στην Καβάλα για τους κολυμβητικούς αγώνες «Απόστολος Παύλος», με κορυφαία την μυθική Κατίνκα Χόσζου

Από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στην Καβάλα ο αγώνας κολύμβησης «Απόστολος Παύλος» με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών και συγκεκριμένα 700 κολυμβητές. Στην διοργάνωση θα συμμετάσχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία, Κατίνκα Χόσζου.

Ο κ. Φιλόσογλου είπε ότι «αυτοί οι αγώνες διεξάγονται για δεύτερη χρονιά στην Καβάλα και είναι ένα εγχείρημα συνολικό καβαλιώτικο αφού συνδιοργανώνεται από το δήμο Καβάλας, τη Δημωφέλεια, το ΝΟΚ, τον ΟΘΑΚ, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφερειακή Κολυμβητική Ενότητα ΑΜΘ. Είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική κολυμβητική διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική αθλητική διεθνής διοργάνωση στην Ελλάδα και μάλιστα η μόνη. Είναι επίσημα ενταγμένη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Όλοι οι σύλλογοι, οι προπονητές και οι αθλητές σε όλον τον κόσμο που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αγώνες, μπαίνουν μέσα και κοιτάζουν της Καβάλα. Αν θα έρθουν ή όχι είναι άλλο θέμα. Στους συγκεκριμένους αγώνες οι χρόνοι που επιτυγχάνονται αναγνωρίζονται διεθνώς και ως όρια πρόκρισης σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αν γίνει, δηλαδή, ένα παγκόσμιο ρεκόρ θα είναι επίσημα αναγνωρισμένο.

Αναμένουμε περίπου 700 αθλητές και αθλήτριες, οι 250 περίπου από την Αθήνα. Παραπάνω δεν μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση γιατί το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό. Θα έρθει σχεδόν όλη η εθνική κολυμβητική ομάδα, η «ελίτ» της ελληνικής κολύμβησης. Από το εξωτερικό, μέχρι τώρα έχουμε συμμετοχές από Ουγγαρία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιράν, Νιγηρία και Αλγερία. Και φυσικά στους αγώνες θα δώσει το παρών και θα αγωνιστεί η κορυφαία κολυμβήτρια όλων των εποχών, η Κατίνκα Χόσζου από την Ουγγαρία, κάτοχος δεκάδων χρυσών, ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων που τα κέρδισε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια κι Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ. Θα έρθει στην πόλη μας στις 7 Φεβρουαρίου και θα αναχωρήσει στις 11. Θα είναι εδώ, δηλαδή, για όλο το χρονικό διάστημα των αγώνων. Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών και των συνοδών που θα ξεπεράσουν τα 110 άτομα, θα έρθουν από την παραμονή των αγώνων.

Οι αγώνες δεν θα θυμίζουν σε τίποτα όσους έχουμε δει ως τώρα στο κλειστό κολυμβητήριο. Θα είναι ένα υπερθέαμα στα πρότυπα των διεθνών αγώνων με video wall, φωτορυθμικά, αίθουσες συνεντεύξεων κλπ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *