Κύριο άρθροΠολιτική

Κ. Σιμιτσής: Ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια και ας κάνουν έστω και ένα μικρό έργο

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής δηλώνει τα εξής:

«Η δήμαρχος έσπευσε να απαντήσει στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Παραβλέπουμε όσα αντιδημοκρατικά υπονοεί η πρώτη παράγραφος του κειμένου της και μένουμε στην ουσία χωρίς να βρίζουμε ή να υποτιμάμε κανέναν. Αναφερόμαστε στα γεγονότα.

Η κ. Τσανάκα και οι συνεργάτες της βρίσκονται ακριβώς δυόμισι χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Τι ακριβώς έκαναν μέχρι τώρα; Συντήρησαν το 5ο Γυμνάσιο με κλειστό διαγωνισμό, στον οποίο προσκάλεσαν μόλις τρεις εργολάβους και τον κατακύρωσαν σε εκείνον που πρόσφερε την υπέρογκη έκπτωση 3%.  Εγκαινίασαν (με τις γνωστές πινακίδες) δύο Παιδικούς Σταθμούς και έναν Ξενώνα Αστέγων, που ήταν απολύτως έτοιμα έργα και απλώς υπέγραψαν την παραλαβή. Πήραν το βραβείο Best City Awards από έναν ιδιωτικό φορέα που η δουλειά του είναι να απονέμει βραβεία.

Την ίδια περίοδο εξαιτίας της προκλητικής αδράνειας που έδειξαν απένταξαν από το ΕΣΠΑ το 12ο Δημοτικό Σχολείο, την ανάπλαση του οικοπέδου Κρέη στην πλατεία Νικοτσάρα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κηπούπολης,  το αρδευτικό δίκτυο Αμυγδαλεώνα, τη συντήρηση του παραδοσιακού γεφυριού της Λεύκης. Ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την προσπάθεια να εγκαταλείψουν στη μέση την ανάπλαση Ερυθρού Σταυρού – Βενιζέλου, καθώς και στην οδό Λάμπρου Κατσώνη.

Τώρα κομπάζουν για την επιτυχία τους να ξαναφέρουν τα δύο πρώτα έργα, που είναι απολύτως έτοιμα και έχουν εργολάβο! Η προχθεσινή εκδήλωση για τα ΒΑΑ ήταν επανάληψη εκείνης που είχε γίνει πριν από τα Χριστούγεννα στο Επιμελητήριο και δείχνει πως η σημερινή διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια μόνο όταν πρόκειται για πανηγύρια. Δυστυχώς όμως κι εκεί με χαμηλές επιδόσεις!

Επειδή η έννοια «έργο» εμπεριέχει και τον σχεδιασμό και την προετοιμασία, που είναι ίσως και το πιο άχαρο αλλά και το πιο σημαντικό κομμάτι, είναι ευκαιρία να μας πουν τι σχεδιάζουν για την εποχή που θα τελειώσουν τα έτοιμα. Πριν από καιρό μας παρουσίασαν το όραμα για τελεφερίκ προς τον Σταυρό από την παραλία. Για μετατροπή του ανοιχτού κολυμβητηρίου σε εκθεσιακό κέντρο και στεγασμένο χώρο αναψυχής. Για παραχώρηση του Τελωνείου και μετατροπή του σε Κέντρο Πληροφοριών (για το οποίο τώρα διεκδικεί το παλιό δικαστήριο). Μας ανακοίνωσαν επίσης ότι θα καλέσουν μια μαροκινή αρχιτέκτονα για να μελετήσει την πλατεία Ελευθερίας. Εμμένουν σε αυτά; Ή άλλαξαν γνώμη;

 

Τέλος, προκαλούμε την κ. Τσανάκα σε ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση για όσα πετύχαμε στη δική μας θητεία. Της δίνουμε αυτή την ευκαιρία μια που κρυβόταν και απέφευγε συστηματικά τον τηλεοπτικό (και όχι μόνο) διάλογο πριν από τις εκλογές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *