Κύκλος επαφών με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της ΒΦΛ θα έχουν οι βουλευτές Καβάλας

Σειρά επαφών με τα αρμόδια υπουργεία αναμένεται να έχουν οι κυβερνητικοί βουλευτές για το θέμα της ΒΦΛ. Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων ο βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου.

Αναφερθείς συγκεκριμένα ο κ. Παπαφιλίππου στη σύσκεψη του Σαββάτου, σημείωσε πως «συμμετείχαμε οι φορείς, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, έγινε εμπεριστατωμένη ενημέρωση από την πλευρά του Σωματείου. Κάναμε εκτίμηση της κατάστασης, υπάρχει όντως μια έκρυθμη κατάσταση, θα έλεγα εκρηκτική. Συστήσαμε ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές στο θέμα αυτό και αναλάβαμε την υποχρέωση να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση και να έρθουμε σε επαφή με κάθε εμπλεκόμενο, ώστε να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι οι απολυμένοι από την επιχείρηση και να λειτουργήσει με ασφάλεια το εργοστάσιο. Αυτά ήταν σε γενικές γραμμές τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη και τώρα υπάρχει σε εξέλιξη και μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε, πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ορισμένα πράγματα. Ας μη βγάζει κανένας συμπέρασμα, είναι αρκετά αυτά, πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια εξέλιξη και θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις. Θα το κάνουμε αυτό όταν θα είμαστε έτοιμοι. Είναι στο φουλ οι μηχανές, αυτή την εβδομάδα θα έχουμε επαφές, πιστεύω ότι θα κάνουμε διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το κλίμα είναι πάρα πολύ τεταμένο και θα πρέπει να υπάρξει προσοχή, σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Παπαφιλίππου τόνισε πως «πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει γίνει η μεταφορά των προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Αυτή είναι η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε. Περιμένουμε κι εμείς και πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Έχω την εντύπωση ότι εξομαλύνονται τα πράγματα κι ότι οι κάτοικοι του Περιγιαλίου που αντιδρούν συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την εγκατάσταση των προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο και πιστεύω ότι θα εξελιχθούν όλα κατ΄ ευχήν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση