«Κτηνοτροφία SOS» το μήνυμα που εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι σύμφωνα με τον Πρόεδρο τους Νίκο Δημόπουλο

Περίπου 50 κτηνοτρόφοι της Καβάλας κατέθεσαν τα αιτήματα τους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Δημόπουλος δεν απέκλεισε κινητοποιήσεις.

«Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν αιφνιδιαστική η επίσκεψη μας. Απλά είχαμε κανονίσει ραντεβού με τους βουλευτές μας.

Τους είχαμε πει ότι θα έρθουμε οι παραγωγοί για να μιλήσουμε μαζί τους και απλά αυτό έγινε.     Η κουβέντα έγινε σε φιλικό κλίμα, απλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις για αυτό το πρόβλημα» σχολίασε ο ίδιος.

Περίπου 50 κτηνοτρόφοι της Καβάλας λοιπόν  με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Δημόπουλο βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για να συναντηθούν με τους τρεις βουλευτές του κόμματος, κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου, παρουσία και του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Θόδωρου Μπόνου.

Οι κτηνοτρόφοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους, ζητώντας μεταξύ άλλων, όπως μας τόνισε ο κ. Δημόπουλος,  κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής με «χτύπημα» της ασύδοτης κερδοσκοπίας στα κτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, σύνδεση των επιδοτήσεων/ενισχύσεων με την παραγωγή και κατάργηση των περικοπών, ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό που θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών από όλες τις αιτίες, κατάργηση των μεγάλων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και άμεση λύση στο θέμα της προέλευσης των αιγοπροβάτων. «Το γάλα μας για παράδειγμα έχει πέσει από πέρσυ στο ποσοστό του 15%. Η διαφορά πλέον έχει μεγαλώσει και στο τέλος τέλος είναι πια ασύμφορο αυτό που κάνεις ως επάγγελμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι κτηνοτρόφοι απέσπασαν τη δέσμευση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους κι ότι είναι μαζί τους στον αγώνα που κάνουν.

Ο κ. Δημόπουλος πρόσθεσε ότι «Απλά πρέπει το κράτος επιτέλους να ρυθμίσουν το όλο σκηνικό. Ας δουν τι γίνεται όταν έρχονται γάλατα ή κρέατα από το εξωτερικό σε τι ποσοστά πωλούνται στην Ελλάδα. Για παράδειγμα είχαμε και περίπτωση εμπόρου το όνομα του οποίου ποτέ δεν μάθαμε και αυτός ο άνθρωπος ελληνοποιούσε ρουμάνικα αρνιά.

Απλά πρέπει να μας πουν ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός και να προσέχουμε τις συναλλαγές μαζί του.  Οι καιροί είναι πονηροί. Και αν κάποιος πρέπει να προσέχει αυτός και ο παραγωγός μια και προέχει η ποιότητα και η ασφάλεια του κοινού».

 

ΕΙΣΦΟΡΕΣ

 

Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές ο ίδιος τόνισε ότι παρά τα όσα ακούγονται, οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν πολλά. «Όταν το εισόδημα σου είναι συγκεκριμένο πρέπει να υπάρχουν όρια. Οι συντάξεις μόνο ανταποδοτικές δεν είναι. Άρα θα πρέπει να δούμε ξανά τις συντάξεις και δη τις χαμηλές συντάξεις. Πλέον πληρώνουμε πια 1000 ευρώ τον χρόνο στο ελάχιστο ενώ όσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα πληρώνουν ακόμη περισσότερο.

Όλα μπαίνουν σε μια ζυγαριά αλλά στο τέλος τέλος βλέπουμε τον κτηνοτρόφο που έχει πολλά κέρδη να δηλώνει στο τέλος ένα ελάχιστο ποσό επειδή το 70% πηγαίνει σε υποχρεώσεις. Και οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχουμε θέμα. Μιλάμε για εργασία ρίσκου. Όποιος θέλει ας πάει να γίνει κτηνοτρόφος» ανέφερε καταληκτικά.

 

Οι κτηνοτρόφοι που ήταν από όλο το νομό δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουνε σε κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους, όπως άλλωστε είχαν προϊδεάσει λίγες ώρες νωρίτερα και με την έκδοση ενός «σιβυλλικού» δελτίου Τύπου:

 

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ SOS

– ΚΟΠΑΔΙΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ = ΓΑΛΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ STOP

– ΛΙΠΟΠΡΩΤΕΪΝΕΣ + ΤΥΡΟΓΑΛΟ = GREEK CHEESE A΄CLASS STOP

– ΓΑΛΑ ΚΡΕΑΣ = ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ STOP

– ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ STOP

– ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ = ΚΟΡΟΪΔΟ STOP

– ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ STOP

– ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ = ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ STOP

– ΤΙΜΕΣ ΓΑΛΑ ΚΡΕΑΣ – ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΤΩΣΗ STOP

– ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ = ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ STOP

– ΟΜΕΡΤΑ STOP

– ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ STOP

– ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ STOP

– ΑΠΟΓΝΩΣΗ STOP

– ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ – ALL UNDER CONTROL – ΚΑΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ STOP

– ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ – ΚΑΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ

Υ.Γ.1. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ;

Υ.Γ.2. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ

 

Ο κ Δημόπουλος εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα με επτά συλλόγους και δύο συνεταιρισμούς να συντάσσουν την επιστολή που απέστειλαν ήδη στο υπουργείο.

«Φτάσαμε στο σημείο να μην λειτουργεί και ο ανταγωνισμός των εταιρειών πια ενώ ουσιαστικά παίζουμε με την επάρκεια που έχουμε για μεταποίηση. Κάπου μας βλέπουν ως παιχνίδι. Η κτηνοτροφία είναι βασικός πυλώνας της δημογραφικής πολιτικής της χώρας μας. Τα μικρά χωριά έχουν συνήθως λίγου κατοίκους και αυτοί είναι κτηνοτρόφοι. Στο τέλος δε θα υπάρχουν χωριά λόγω έλλειψης κατοίκων και μάλιστα αυτά τα χωριά, όντας συνοριακά δεν θα υπάρξουν στο μέλλον» τόνισε.

ΕΚΤΟΣ

Τέλος ο σύλλογος κάνει για πρώτη φορά εκδήλωση στην αίθουσα ΠΑΡΟΥΣΙΑ στην Χρυσούπολη, με μενού 10 ευρώ για τα παιδιά και 15 για τους μεγάλους, την Κυριακή 18 του μηνός.

«Λεφτά δεν έχουμε. Αλλά ας κάνουμε κάτι και ας διασκεδάσουμε με όποιους μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Λεφτά οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν έστω και αν οι πολιτικοί μας λεν το αντίθετο» σχολίασε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.