ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Κοντά στο στόχο της ανόδου στην Α2 είναι η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες που έκανε στο πρωτάθλημα

Κοντά στο στόχο της ανόδου στην Α2 είναι η ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες που έκανε στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Βαγγέλης Παππάς σημείωσε πως από την αρχή του πρωταθλήματος στόχος ήταν η άνοδος. Αναλυτικά στις δηλώσεις του σημείωσε πως «είχαμε πει στην αρχή το καλοκαίρι ότι ο στόχος της ομάδας ήταν η άνοδος γιατί θεωρούσαμε κι έτσι είναι ότι πολύ άδικα και με έναν πολύ άσχημο τρόπο πέσαμε από την Α2 κατηγορία. Φτιάξαμε λοιπόν το καλοκαίρι ένα τέτοιο ρόστερ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν το στόχο. Δυστυχώς οι δύο πρώτες αγωνιστικές και κυρίως μετά την πολύ καλή παρουσία στα ματς που δόθηκαν για το κύπελλο Ελλάδας, η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και μάλιστα μέσα εδώ στη δεύτερη αγωνιστική με το Στρατώνι ενώ ήταν συνεχώς μπροστά στο τέλος έχασε το παιχνίδι με αποτέλεσμα να έχει χάσει τους δυο πρώτους αγώνες και να φαίνεται ότι στραβώνει η βασική μας επιδίωξη που είναι η άνοδος. Αυτό όμως που θεωρώ ότι είναι μέσα στο πλαίσιο το οποίο μπορεί να περιμένεις περισσότερα είναι και οι άλλες ομάδες, κυρίως το Αγρίνιο που ήταν ο ανταγωνιστής μας, αυτό δεν μπόρεσε να επανέλθει γιατί έχει χάσει στους έξι αγώνες τους τέσσερις. Επομένως αυτός είναι από μας πιο μακριά από το στόχο. Παρόλα αυτά υπάρχουν άλλοι που βγήκαν στην πορεία λόγω προγράμματος, λόγω συγκέντρωσης στους αγώνες, λόγω καλύτερης απόδοσης, έχουν βγει κάποιες ομάδες τις οποίες πρέπει να τις ανταγωνιστούμε για να ανέβουμε. Το θέμα μας όμως είναι ότι όταν βλέπεις τη βαθμολογία βλέπεις την Καβάλα στην 6η, 7η θέση ενώ δεν είναι έτσι. Η Καβάλα είναι στη 2η θέση γιατί εκτός από το Τρίκορφο που έχει κάνει μια ήττα, όλες οι άλλες ομάδες έχουν κάνει δυο ήττες και η Καβάλα έχει κάνει και το ρεπό και φαίνεται να είναι στη μέση της βαθμολογίας».

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Τόνισε δε πως «αυτό τώρα που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα άρχισε να παίζει καλύτερη άμυνα και άρχισε να φαίνεται η ποιότητα του ρόστερ το οποίο έχει. Δηλαδή έχουμε γίνει πιο ομάδα κι αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο, με τι άνεση κερδίζουμε και εντός και εκτός έδρας. Θεωρώ ότι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει, γιατί αν αλλάξει πάλι θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα, γιατί στο μπάσκετ όταν ο ένας είναι καλός ο άλλος αναγκάζεται να μην είναι καλός, επομένως λοιπόν είναι ένα θέμα. Είναι ένα άθλημα που η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Πέρα από την υγεία και την ικανότητα που μπορεί να έχεις ως παίκτης, πρέπει να είσαι και συγκεντρωμένος στα 40 λεπτά του αγώνα γιατί έτσι και αφεθείς έστω και τρία λεπτά μπορεί η μπάλα να σου κάνει τέτοια παιχνίδια στα οποία να σε βάλει με την πλάτη στον τοίχο».

ΠΑΓΚΟΣ

Ερωτηθείς ο κ. Παππάς αν η ομάδα διαθέτει πάγκο, σημείωσε πως «βέβαια, η ομάδα η δικιά μας όπως είπα και στην αρχή έχει γίνει με τέτοιο ρόστερ ώστε να υπάρχουν δύο με τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Αυτό σημαίνει ότι και σε ενδεχόμενη απώλεια λόγω τραυματισμού κάποιου παίκτη δεν θα βρεθούμε στην αδύναμη θέση να λέμε ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το κενό. Μπορούμε να το καλύψουμε, έχουμε σίγουρα δέκα παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν, δηλαδή πέντε είναι η κανονική ομάδα και πέντε οι αναπληρωματικοί οι οποίοι δεν είναι στην ουσία αναπληρωματικοί, γιατί στο μπάσκετ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα σου. Επομένως σε αυτό το επίπεδο δόξα Τω Θεώ δεν μας συνέβησαν και να μη μας συμβούν μαζεμένοι τραυματισμοί ώστε να πούμε ότι έχουμε και πρόβλημα στο ρόστερ. Το ρόστερ είναι φτιαγμένο έτσι για να αντέξει και να βγει πρωταθλητής μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική σεζόν που τελειώνει περίπου το Μάιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *