Κοντά στον εργαζόμενο το ΕΥΚ

Ανοιχτό είναι το Εργατικό Κέντρο Καβάλας για όλους τους πολίτες όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Κώστας Ποδάρας.

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Ποδάρας «Το ΕΥΚ πάει καλά, προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο καλό γίνεται. Θέλουμε να γίνει εξωστρεφές, να πλησιάσει τους εργαζόμενους, να είναι πιο κοντά τους ενώ δημιουργούμε διάφορες δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Να τονίσω ότι από τις επισκέψεις μας σε διάφορους χώρους εργασίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώσαμε ότι οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ακριβώς τα εργασιακά τους δικαιώματα, ούτε τα συνταξιοδοτικά τους.

Υπάρχει μια γενική ασάφεια με τους νέους νόμους που ψηφίζονται κάθε τόσο και προκαλούν πονοκέφαλο και εμείς γενικά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.

Μάλιστα θα εκδώσουμε ενημερωτικό φυλλάδιο που θα μοιρασθεί σε όλους τους χώρους εργασίας και σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, ανά πάσα στιγμή ο καθένας μπορεί να μας πάρει τηλέφωνο ή να έρθει κοντά μας για να του δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα του».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Αναφέρθηκε όμως ο κ. Ποδάρας και σε μια σειρά σεμιναρίων. «Επίσης αρχίζουμε σεμινάρια κάθε Σάββατο, οπόταν για  2-3 ώρες περίπου θα εκπαιδεύουμε υπαλλήλους σε συνδικαλιστικά θέματα, όπως για το  πως δημιουργούμε ένα σωματείο, πως κινείται ο εργαζόμενος, ποιοι είναι οι συνδικαλιστικοί νόμοι. Είναι βασικά θέματα και πρέπει όλοι να γνωρίζουμε. Το ΕΥΚ είναι κοντά στον εργαζόμενο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει αυτόν που θέλει βοήθεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά τέλος με τη «μαύρη» εργασία και ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή οργιάζει. «Πολλοί εργαζόμενοι όμως δεν θέλουν να ασφαλισθούν γιατί παίρνουν τα κρατικά επιδόματα. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.