ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κλειστό το κυλικείο στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα λόγω προβλήματος με την άδεια λειτουργίας του

Συμβαίνουν και αυτά. Συγκεκριμένα είναι κλειστό το κυλικείο στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα,  καθώς μετά από έλεγχο της Αστυνομίας προέκυψε πρόβλημα στην άδεια λειτουργίας του! Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης επιβεβαίωσε το γεγονός δίνοντας σχετικές εξηγήσεις.

Ο  κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «εκεί όντως είχε λήξει το μίσθωμα, το ξανάβγαλε ο δήμος σε δημοπρασία, από τη στιγμή βέβαια που λήγει το μίσθωμα η άδεια η οποία υπήρχε ουσιαστικά είναι σαν να έχει ανακληθεί. Εκεί βέβαια είναι ακόμα πιο μπερδεμένα τα πράγματα, γιατί την προηγούμενη φορά που το είχε νοικιάσει ο συγκεκριμένος ιδιώτης ποτέ ουσιαστικά δεν είχε εκδοθεί άδεια για το κατάστημα, λόγω του ότι αρχικά η Διεύθυνση Υγιεινής δήλωσε αναρμόδια σχετικά με την αδειοδότηση του καταστήματος λόγω του ότι βρισκόταν μέσα σε αθλητικό χώρο και δεν ήξερε τι ακριβώς άδεια θα πρέπει να εκδοθεί. Ο Δήμος Καβάλας τότε λόγω του ότι είχαν περάσει 30 μέρες μέσα στις οποίες πρέπει να απαντήσει σχετικά με την αίτηση που έχει καταθέσει για την αδειοδότηση ο ιδιώτης, χορήγησε μια βεβαίωση η οποία έλεγε ότι το κατάστημα διαθέτει άδεια, ασχέτως αν δεν υπήρχε στην πραγματικότητα. Έγινε η ερώτηση προς το υπουργείο ή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εκεί η απάντηση ήταν ότι ουσιαστικά μπορεί να εκδοθεί μόνο άδεια κυλικείου και τίποτα άλλο, γιατί είχε ζητηθεί με τραπεζοκαθίσματα, το απέκλεισε λοιπόν αυτό το ενδεχόμενο και κάπου εκεί έμεινε η κατάσταση στάσιμη».

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Συμπλήρωσε δε πως «έμεινε λίγο στον αέρα η κατάσταση, έληξε το μίσθωμα, ξαναβγήκε από το Δήμο Καβάλας  με κάποια καθυστέρηση που μεσολάβησε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην έχει εκδοθεί καινούρια άδεια. Ελέγχθηκε από την αστυνομία, βρέθηκε ότι δεν είχε άδεια και δόθηκε εντολή σε εμάς προς σφράγιση. Αυτή τη στιγμή ζήτησε ο ιδιώτης την αποσφράγιση για να κάνει κάποιες εργασίες. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται στη Διεύθυνση Υγιεινής. Θα πρέπει να στείλει το απαραίτητο ΟΚ τη σύμφωνη γνώμη της, έτσι ώστε ο Δήμος Καβάλας  να προχωρήσει στην έκδοση αδείας κυλικείου και μόνο. Η χρήση γης στο συγκεκριμένο σημείο δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό από κυλικείο. Ζήτησε ο άνθρωπος αν είναι δυνατόν ο δήμος να κατασκευάσει τουαλέτες, γιατί υπήρχε η άποψη τότε ότι αν υπήρχαν τουαλέτες θα μπορούσε να εκδοθεί και διαφορετική άδεια. Ο Δήμος Καβάλας  το έψαξε και διαπίστωσε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και για αυτό άλλωστε στη διακήρυξη που βγάλαμε λέμε μόνο για κυλικείο και τίποτα άλλο. Ήταν εν γνώσει των ανθρώπων που είχαν έρθει και υπέβαλαν τις προσφορές τους ότι μόνο δυνατότητα έκδοσης αδείας για κυλικείο υπάρχει. Τα τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν είναι του αθλητικού χώρου, δεν γίνεται να μπουν στην άδεια του συγκεκριμένου χώρου. Και η διακήρυξη το αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά αυτό για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *