ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κλειστή η οδός Βενιζέλου από σήμερα μέχρι και την Τρίτη λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Κλείνει η οδός Βενιζέλου από σήμερα μέχρι και την Τρίτη έτσι ώστε να ασφαλτοστρωθεί το τμήμα το οποίο ανακατασκευάστηκε – αναπλάστηκε, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Φίλιππο Φιλιππίδη. Ο τελευταίος διευκρίνισε ότι οι εργασίες στην οδό Ερυθρού Σταυρού έχουν ολοκληρωθεί, δεν θα γίνει νέα επίστρωση με φωτοκατάλυση σε κάποιο από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως «το πρώτο που γίνεται είναι ότι από σήμερα κλείνει η οδός Βενιζέλου για να γίνει η κατασκευή του ασφαλτοτάπητα. Δηλαδή θα γίνει απόξεση, τα φρεάτια θα έρθουν στα υψόμετρα που πρέπει να έρθουν και στη συνέχεια θα πέσει ο ασφαλτοτάπητας. Και μετά ουσιαστικά θεωρείται το έργο περαιωμένο, με την έννοια ότι μετά από ένα 20μερο όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί, θα γίνει ο φωτοκαταλυτικός ψεκασμός και το έργο πλέον διατίθεται προς χρήση στους Καβαλιώτες».

ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ερωτηθείς ο κ. Φιλιππίδης τι υπολείπεται στην Ερυθρού Σταυρού, σημείωσε πως «την τελειώσαμε. Μετά κόπων και βασάνων είναι η αλήθεια αλλά παρόλα αυτά έγινε η τρίτη προσπάθεια η οποία ήταν επιτυχής. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Απλά οι Καβαλιώτες θα περάσουν ένα τετραήμερο δύσκολο στη Βενιζέλου, η αλήθεια είναι ότι πιέσαμε αφόρητα τον εργολάβο να το κάνει νωρίς για να μην πέσουμε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Βέβαια η φωτοκατάλυση η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένα 20μερο μετά την ασφαλτόστρωση. Αλλά παρόλα αυτά αυτό είναι μιάμιση μέρα, δηλαδή θα κανονίσουμε να γίνει Σαββατοκύριακο ούτως ώστε να μην έχουμε πλέον άλλη ταλαιπωρία για τους Καβαλιώτες».

ΑΣΤΙΚΑ

Στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν τα αστικά λεωφορεία στη Βενιζέλου μόλις ολοκληρωθεί το έργο, διευκρίνισε πως «ναι βέβαια. Έτσι κι αλλιώς αυτό ήταν προσωρινό. Από κει και πέρα πιθανόν να υπάρχουν ψιλομερεμέτια που θα αντιμετωπιστούν ενώ ο δρόμος θα είναι σε κυκλοφορία. Γενικώς δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να καθυστερήσει την περαίωση του έργου. Ουσιαστικά το έργο θεωρείται περαιωμένο πλέον, μετά την ασφαλτόστρωση βέβαια. Ευτυχώς τα έργα πάνε καλά, τελειώνουν και αποδίδονται στους Καβαλιώτες και παράλληλα σταματάει η ταλαιπωρία, το κυριότερο αυτό είναι» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *