«Κινούμαστε έγκαιρα όπου πρέπει προς όφελος της πόλης» δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Ο Δήμος Καβάλας άμεσα αντέδρασε στο θέμα της αποκατάστασης του Ελληνοεβραϊκού μνημείου επί της Ερυθρού Σταυρού που έπεσε θύμα  βανδάλων και αποκατέστησε την δολιοφθορά άμεσα …  Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στο θέμα με δηλώσεις της αλλά και σε μία σειρά άλλων θεμάτων.

Αρχικά για την αποκατάσταση της μαρμάρινης πλάκας δήλωσε ότι ήταν υποχρέωση τους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Καταρχάς δεν είναι δυνατόν να διασύρεται η πόλη παγκοσμίως επειδή 4-5 άνθρωποι μέσα στην πόλη δεν έχουν μυαλό και δεν μπορούν να αντιληφθούν τις συνέπειες. Άμυαλοι υπάρχουν παντού, σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορούν όμως να νικήσουν…. Υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείς να περιμένεις ούτε μια ημέρα οπότε σε αυτή την περίπτωση έδρασαν άμεσα και αποκατέστησαν το όλο πρόβλημα. Άπαντες κατανόησαν την σπουδαιότητα του όλου ζητήματος. Γιατί θα το τονίζω και συνέχεια ότι δεν είναι δυνατό κάποιοι άνθρωποι να κάνουν τόση ζημιά επειδή 3-4 άνθρωποι κάνουν αυτό που δεν πρέπει. Κινηθήκαμε γρήγορα και διώξαμε την άσχημη εικόνα όσο πιο γρήγορα γινόταν».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο για την ένταξη στην ΟΥΝΕΣΚΟ του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων,   η ίδια πρόσθεσε  ότι  «Τον εορτασμό του Σαββατοκύριακου όλοι μας τον περιμένουμε από πέρσι ακόμη. Έπρεπε να γίνει σε συνεργασία με υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά ζήτησα πολλές φορές να προχωρήσει το θέμα και να οργανωθούν οι εκδηλώσεις. Όμως πέσαμε πάνω στις αλλαγές των υπουργών και από εκεί και πέρα μέχρι να ενημερωθεί η νέα υπουργός πέρασε καιρός. Εξάλλου μιας και  δεν μπορούσαμε μόνοι να κάνουμε την εκδήλωση δεν προχωρήσαμε γιατί από την πρώτη στιγμή μας είπανε ότι πρέπει να οργανωθεί από το Δήμο Καβάλας, το υπουργείο Πολιτισμού και από την Αρχαιολογία.  Αποτέλεσμα όμως αυτού ήταν να φύγει ο χρόνος και τώρα τρέχουμε. Πρέπει να γίνει η εκδήλωση και όταν τελειώσουν όλα θα πούμε και άλλα πολλά. Τώρα υπάρχουν ανοικτά θέματα αλλά μερικές φορές δεν κάνει να μιλήσω γιατί δεν είναι για το καλό της πόλης. Θα μπορούσα να μιλήσω και να γίνω ήρωας. Αλλά πιστέψτε με, δεν θα ήταν για το καλό της πόλης. Αυτό μόνο με ενδιαφέρει εμένα.

Μπορούμε κάποια πράγματα να τα διορθώσουμε. Και είμαι σίγουρη ότι έχουν κληθεί όλοι οι Δήμαρχοι στις εκδηλώσεις αφού όλοι είναι μέσα στο πρωτόκολλο. Απλά επειδή οι προσκλήσεις είναι πάρα πολλές και σίγουρα θα υπάρχει καθυστέρηση  θα φτάσουν και στα χέρια όσων πρέπει».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αναφορικά με τα αδέσποτα σκυλιά στο πάρκο Φαλήρου και τις επιθέσεις σε πολίτες και παιδιά η ίδια σημείωσε ότι  «Αν όντως υπάρχει καταγγελία για τα αδέσποτα στο πάρκο ο Αντιδήμαρχος κ. Μπόνιας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες θα επιληφθεί του θέματος. Τα αδέσποτα στην περιοχή μας είναι μόνιμο πρόβλημα γιατί η δημοτική αρχή της Καβάλας δεν ρίχνει φόλες στα αδέσποτα. Ακούγομαι ίσως λίγο κυνική αλλά εγώ έτσι κινούμαι. Φόλες δεν ρίχνω. Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν Αρχές που ρίχνουν φόλες και αυτό εγώ δεν το κάνω σε καμία περίπτωση. Στην ανθρώπινη φύση κρύβεται μια σκοτεινή πλευρά».

Σε ό,τι αφορά το στάδιο στο Περιγιάλι και στις εξελίξεις για την κατασκευή του, η Δήμαρχος τόνισε ότι «όταν είναι έτοιμες οι ειδήσεις τότε θα ανακοινώσουμε πράγματα. Κάτι πιο συγκεκριμένο θα πούμε όταν έχουμε υλικό ανακοινώσιμο. Όσο αφορά τις ασφαλτοστρώσεις  έχουμε φάκελο για ασφαλτόστρωση. Κάθε χρόνο εγώ αυτό θα κάνω. Ο εργολάβος του 2015 κηρύχτηκε έκπτωτος … Δεν ήρθε να δουλέψει καθόλου στην πόλη της Καβάλας ενώ δούλεψε σε όλα τα χωριά του πρώην Δήμου Φιλίππων. Όχι ο ίδιος, άλλος βέβαια. Αυτό δεν είναι σωστό αλλά συμβαίνει. Δυστυχώς η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χρονοβόρα αλλά εμείς για να προχωρήσουμε πρέπει να το κάνουμε αυτό όσο χρονοβόρο και αν είναι. Ρητά και κατηγορηματικά όμως λέω ότι ο Δήμος Καβάλας θα φάει τα λεφτά του για ασφαλτοστρώσεις και για την αντικατάσταση των λαμπτήρων. Και εμείς θα μπούμε σε αυτά τα προγράμματα αλλαγής σε όλη την πόλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.