ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κινητοποίηση χθες από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας χθες στις 11 το πρωί πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Τάσο Ιωαννίδη το Υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία των σχολείων με πρωτοφανείς διαδικασίες και με μάσκες.

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι “Όπως είχε προγραμματισθεί για χθες Τρίτη έλαβε χώρα η παράσταση διαμαρτυρίας η οποία έγινε εμπρός από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με συμμετοχή εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εμείς κάνουμε μνεία για το άνοιγμα των σχολείων και για όλα αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει αλλά δυστυχώς δεν έγιναν όλο αυτό το διάστημα. Όπως όλοι ξέρουμε ανοίξαμε με άλλο υγειονομικό πρωτόκολλο την 1η Ιουνίου και τότε άνοιξαν τα σχολεία και ήρθαν τα παιδιά πολύ διαφορετικά και με άλλο πρωτόκολλο ανοίγουμε τώρα εν μέσω μιας πανδημίας που και τα κρούσματα είναι περισσότερα και δυστυχώς το υπουργείο Παιδείας όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για να μπορέσουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια .

Ακούμε ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκες για έξι ώρες και καταλαβαίνετε ότι μέσα στην τάξη αυτό θα είναι τρομερό. Αν σκεφτεί κανείς ότι θα λειτουργήσει κανονικά το ολοήμερο αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τα παιδιά να φορούν μάσκες μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Αυτό είναι πολύ δύσκολο».

ΜΕΙΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς απλά ζητούμε άμεση μείωση των μαθητών μέσα στην τάξη, τουλάχιστον 15 μαθητές να είναι μέσα στην τάξη. Χρειάζονται αίθουσες κλπ,  έπρεπε να τα προβλέψει το υπουργείο Παιδείας. Ακούμε συνεχώς ότι περιμένουμε τους ειδικούς….. Όλο το καλοκαίρι αυτό ακούγαμε. Αλλά οι ειδικοί τι θα μας πουν; Και πόσο σωστή είναι η χρήση της μάσκας σε ένα παιδάκι που ξεκινάει από τα 4 χρόνια του να πάει στα προνήπια; Πως θα φορέσουν αυτά τα παιδιά την μάσκα;

Εμείς ζητάμε πρόσληψη αναπληρωτών για να στελεχωθούν όλα τα σχολεία όπως πρέπει. Γι αυτό και κάνουμε κινητοποιήσεις. Θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων βέβαια και θα δούμε τι μέλει γενέσθαι. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά όταν βλέπουμε πάνω από 200 κρούσματα την ημέρα, μιλάμε για ένα πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, σε σχέση με τον Ιούνιο μάλιστα, τότε που ανοίξαμε εκ περιτροπής, τότε που τα παιδιά ερχόταν στο σχολείο μέρα παρά μέρα, με άδειες ειδικού σκοπού κλπ.

Εδώ τα έχουν ισοπεδώσει όλα. Ακόμη και τις άδειες ειδικού σκοπού και ανατροφής άλλαξαν και υπάρχει πια μεγάλο πρόβλημα. Θα περιμένουμε να δούμε. Εμείς βέβαια ξεκινήσαμε την πρώτη μας κινητοποίηση, κάναμε και την παράσταση διαμαρτυρίας και θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες μας τις επόμενες ημέρες. Αυτό που ξέρουμε από την κ. Ζαχαράκη είναι ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Υπάρχει δηλαδή μια περίπτωση να μην ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου όπως μας έλεγαν όλο το καλοκαίρι μια και βλέπουν ότι υπάρχει βαρύ φορτίο επιδημιολογικό και ίσως να πάμε στις 14 Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *