Κινητοποίηση των επαγγελματιών την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, για τα «κόκκινα» δάνεια και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου για τα «κόκκινα» δάνεια και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών με μία συγκέντρωση έξω από το πρώην ΙΚΑ. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σχολίασε πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πρέπει να βρεθεί μία λύση.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «σήμερα (σ.σ. χθες) καλούμε τους προέδρους όλων των σωματείων που είναι στη δύναμη της Ομοσπονδίας των Βιοτεχνών- Εμπόρων του νομού Καβάλας. Θα είμαστε κι εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ούτως ώστε, μετά από μία απόφαση που πήραμε στο διοικητικό μας συμβούλιο και ήταν μία πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του κ. Κοντογεωργίου, για κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στις 8 το πρωί, στο πρώην κτήριο του ΙΚΑ, δηλαδή στα γραφεία του ΚΕΑΟ. Θα γίνει εκεί μία κινητοποίηση και μία διαμαρτυρία απ’ όλα τα σωματεία. Σήμερα (σ.σ. χθες) οργανώνουμε τη συνάντηση για να υπάρξει η ανάλογη μαζικότητα και να υπάρχει η άρτια οργάνωση που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχει μια καινούργια νομοθεσία η οποία έχει να κάνει με τα θέματα του ΚΕΑΟ. Υπάρχει πρόβλημα με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς όπου το ποσό κατεβαίνει στα 500 ευρώ. Γίνεται αντιληπτό ότι μέσα σε όλο αυτό το κυνηγητό που υπάρχει εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών, ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρξει όταν γίνει κατάσχεση ενός λογαριασμού κι έστω το λίγο οξυγόνο που έχει μείνει σε μία επιχείρηση δεν θα υπάρχει πλέον και δεν θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί. Ουσιαστικά κόβεται το οξυγόνο, οπότε κλείνει η επιχείρηση σε πρακτικό επίπεδο. Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι σε συζητήσεις, σε συναντήσεις, σε παρέες, ακούγεται και βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά το ασφαλιστικό κομμάτι, νομίζω ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούμε και να έρθουμε σ’ αυτήν την κινητοποίηση η οποία είναι και σε ώρα που δεν θα έχουν πρόβλημα με το κατάστημά τους αλλά και θα πρέπει να δείξουμε και την ανάλογη μαζικότητα.

Έχει να κάνει με τα κόκκινα δάνεια, με το ΚΕΑΟ που είναι το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών όπου, πλέον, γίνεται αναγκαστική είσπραξη. Και αυτό ακριβώς θα γίνει μέσω των τραπεζικών λογαριασμών. Εκεί υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Πολλοί συνάδελφοι, μέσα σ’ αυτήν τη λαίλαπα η οποία ζούμε που έχει να κάνει και με το φορολογικό, έχει να κάνει και με άλλα θέματα, πλέον θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Οπότε κι εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας αλλά και όλα τα σωματεία θα πρέπει να αντιληφθούν το πρόβλημα και να συμμετέχουμε όλοι ενεργά σ’ αυτήν την κινητοποίηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.