«Καυτή πατάτα» η τύχη του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα για τη νέα διοίκηση που εκλέχθηκε χθες

Ουδέν νεότερο για το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι όταν μάλιστα ο πρώην υπουργός κ. Αλεξιάδης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του για το Ίδρυμα. Χθες στο Ίδρυμα είχαν εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης που θα αποφάσιζε για το μέλλον του Ιδρύματος όπως δήλωσε η κ. Μαρίνα Φιλιππίδου.

Αναλυτικά η κ. Φιλιππίδου σημείωσε πως χθες ήταν προγραμματισμένη η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση η οποία την προηγούμενη βδομάδα δεν είχε γίνει λόγω έλλειψης απαρτίας. «Τα πράγματα χειροτέρεψαν με τον κ. Αλεξιάδη που έφυγε από την κυβέρνηση, επομένως αυτό που υποσχέθηκε και να θέλει τώρα δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει. Επομένως δεν υπάρχει καμία βοήθεια από την κυβέρνηση και πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα που μετράμε μέρες δυστυχώς. Η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει πώς θα κινηθούμε. Αν θα πάμε σε διάλυση ή όχι» σημείωσε σχετικά η κ. Φιλιππίδου.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟ

Κι όπως συμπλήρωσε δε «τα χρήματα είναι περιορισμένα, νομίζω ότι είναι περίπου δυο μήνες απλήρωτο το προσωπικό. Επομένως μόνο αν υπάρξει κάποια δωρεά, κάποια μεγάλη δωρεά μπορεί να συνεχίσει. Οι Καβαλιώτες βέβαια στηρίζουν το Ίδρυμα κάθε μέρα, αλλά δεν ξέρω πόση πρέπει να είναι αυτή η δωρεά για να αντέξει το Ίδρυμα. Το καινούριο Δ.Σ. θα συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση. Έχω ενημερώσει τον κ. Γρανά που είναι πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας, καθώς με τη διάλυση του Σωματείου το ίδρυμα περιέρχεται στην Ιατρική Εταιρία πρωτίστως, οπότε θα δούμε τι θέση θα πάρει και η Ιατρική Εταιρία αν πρόκειται να διαλυθεί. Τώρα αν υπάρξουν χρήματα και αντέξει μέχρι τα Χριστούγεννα γιατί θα πουλήσει και ημερολόγια η Αγία Μαρίνα και διάφορα πράγματα για να παραταθεί η λειτουργία της όσο μπορούμε. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει, εμείς προσπαθήσαμε πάρα πολύ και τόσο που άντεξε θαύμα είναι. Κρίμα πάντως γιατί η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεριμνήσει. Η αναπηρία και τα σχολεία για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία θα έπρεπε να είναι πρωτίστως δουλειά του κράτους και όχι των ιδιωτών. Αυτά τα παιδιά και αυτοί οι ενήλικες θα πάνε στα σπίτια τους. Θα έπρεπε λοιπόν πρωτίστως η κυβέρνηση να ενδιαφερθεί. Γιατί δεν μπορούν να απορροφηθούν από κανένα άλλο ίδρυμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση