Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα τις τελευταίες μέρες λόγω της κακοκαιρίας

Πάρα πολύ έντονη είναι η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο. Μάλιστα λόγω του χιονιά η πρόσβαση των βυτιοφόρων σε πολλές περιοχές ήταν προβληματική, με τον κ. Πούλο να ζητά την κατανόηση των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Πούλος ανέφερε πως «υπήρχε πάρα πολύ έντονη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης αυτές τις μέρες από τους καταναλωτές. Ζητάμε την κατανόηση από τα νοικοκυριά, ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις μας. Υπήρχαν παραγγελίες σε όλους τους συναδέλφους που αργήσαμε πάρα πολύ να τις εξυπηρετήσουμε. Αλλά οι δρόμοι ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, πολλοί από μας δεν είχαμε και την εμπειρία με το χιόνι, γιατί είναι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει συχνά στα μέρη μας, κι έτσι δυσκολευτήκαμε. Σίγουρα είναι πάρα πολλές οι παραγγελίες, μικρές είναι οι ποσότητες ούτως ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές για λίγες μέρες πάλι, γιατί όλοι γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο όλοι οι συνάδελφοι να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες που έχουμε».

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

Ερωτηθείς ο κ. Πούλος αν υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης, σημείωσε πως «δημιουργήθηκαν κάποια μικρά προβλήματα νομίζω τις πρώτες μέρες από κάποια πρατήρια υγρών καυσίμων που ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν τους χώρους ανεφοδιασμού, για να υπάρξει επαρκής ανεφοδιασμός από τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών. Δημιουργήθηκαν κάποια τέτοια μικρά προβλήματα, αλλά νομίζω δεν ήταν κυρίως το πρόβλημα του ανεφοδιασμού, όσο της προσέγγισης στα σπίτια. Γιατί η Καβάλα είναι μια πολύ δύσκολη πόλη με πολλά στενά, πολλές απότομες κατηφόρες και υπάρχουν σημεία που ακόμα υπάρχει πάγος στο δρόμο. Σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος και δεν έχει λιώσει ο πάγος και η προσέγγιση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ήταν πολύ αργή η παράδοση από σπίτι σε σπίτι,  μας καθυστέρησε αυτό πάρα πολύ».

ΤΙΜΗ

Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Πούλος διευκρίνισε πως «η μέση τιμή κυμαίνεται κοντά στα 98 με 99 λεπτά το λίτρο για την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας.

ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτηση στα καύσιμα κίνησης, ο κ. Πούλος σημείωσε πως «λόγω του χιονιά η κίνηση ήταν υποτονική αυτήν την εβδομάδα. Όλοι έχουμε ενοχληθεί από την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβλήθηκε από τις αρχές της χρονιάς. Όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει μια κούρσα στο αργό πετρέλαιο λόγω της συμφωνίας που έχει διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου και βλέπουμε ότι οι τιμές σε όλα τα καύσιμα κίνησης ανεβαίνουν. Αυτό φέρνει μια αλυσιδωτή αντίδραση σε πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το καύσιμο, που έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο κίνησης. Για άλλη μια φορά εγώ θέλω να σχολιάσω ότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνοντας ένα πράγμα που επηρεάζει πάρα πολλούς τομείς της οικονομίας και πάρα πολλούς τομείς της ανάπτυξης, δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή δεν νομίζω ότι ήταν σωστή λύση για ακόμα μια φορά η αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στα καύσιμα κίνησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.