Κατά 90% έχει ολοκληρωθεί το έργο υπογείωσης των δικτύων της ΔΕΗ στην υπό ανάπλαση οδό Βενιζέλου

Συνεχίζεται η υπόγεια καλωδίωση των δικτύων της ΔΕΗ στο τμήμα της οδού Βενιζέλου που τελεί υπό ανάπλαση. Μάλιστα σύμφωνα με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ  κ. Σάββα Τακίδη το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% και αναμένεται οι εργασίες να κλείσουν στα τέλη Ιουλίου. Το αποτέλεσμα του έργου θα γίνει ορατό στους πολίτες σε 2 εβδομάδες το αργότερο όταν θα απομακρυνθούν και όλοι οι στύλοι της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τακίδης ανέφερε πως «είναι ένα σημαντικό έργο στην καρδιά της πόλης στην οδό Βενιζέλου. Θα έλεγα ότι έχει αποξηλωθεί το εναέριο δίκτυο στο κέντρο της πόλης στην παραλιακή ζώνη και λίγο πιο ενδότερα. Είχε μείνει η Βενιζέλου ήρθε η σειρά της τώρα. Καταρχάς τοποθετείται ένα υπόγειο δίκτυο μέσης τάσης που θα έχει το ρόλο εφεδρείας. Σε έκτακτες καταστάσεις για την πόλη θα έχει ευεργετική επίδραση στην ομαλή ηλεκτροδότησή της. Αυτό τοποθετείται αρκετά βαθιά και λίγο ψηλότερα τοποθετούνται τα υπόγεια δίκτυα των πολυκατοικιών που είναι λεπτότερα. Το ένα είναι ένα έργο υποδομής δεκαετιών αφανές αλλά πολύτιμο, μπορεί να χρειαστεί μια φορά στα τρία χρόνια να το αξιοποιήσουμε, τα άλλα είναι των πολυκατοικιών και μόλις ηλεκτριστούν νομίζω είμαστε στο τελικό στάδιο και θα είναι ορατό το αποτέλεσμα και στους κατοίκους της πόλης. Είχε αρκετή δουλειά για τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ το έργο, αρκετή προεργασία. Θα έλεγα ότι το 90% έχει γίνει, μας μένει ένα 10% και μετά θα ξηλωθεί ότι υπάρχει άνωθεν του εδάφους και θα φανεί στον κόσμο. Όλα γίνονται σε συνεργασία με το δήμο γιατί εκεί πλέον είναι εργοτάξιο, είμαστε μαζί με το δήμο, να συμβαδίσουμε, να συμπορευτούμε. Ο δήμος εννοείται ότι έχει μια συνεννόηση και με τις άλλες υπηρεσίες, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες κλπ, νομίζω ότι μέσα στο μήνα πρέπει να τελειώσουμε οπωσδήποτε, όσον αφορά τη δική μας την υπηρεσία το ΔΕΔΔΗΕ».

ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Τακίδης τις αντοχές του δικτύου σε μια περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες, σημείωσε πως «αυτό που συμβαίνει στην πόλη συμβαίνει σε όλο το νομό και στη Θάσο. Θα έλεγα ότι είναι καλή η κατάσταση. Έχουν περιθώρια τα δίκτυα να δεχτούν περισσότερες καταναλώσεις, αλλά λόγω και της οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε καλό είναι να έχουμε όλοι μια αυτοσυγκράτηση, να περιοριζόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση