Κύριο άρθροΠολιτική

«Κατά της συμφωνίας των Σκοπίων» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαράλαμπος Δράκος

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας με ανακοίνωση της ξεκαθαρίζει την θέση της για την ονοματοδοσία των Σκοπίων. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της κ. Χαράλαμπος Δράκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Η ΝΟΔΕ Καβάλας δηλώνει κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια. Εμείς δεν θέλουμε να δεχθούμε αυτό το όνομα και όλα όσα το συνοδεύουν. Αυτά όλα που αποφασίσθηκαν είναι ό,τι πιο βαρύ έχουμε συζητήσει για αυτό το θέμα και όταν  λένε ότι το 2008, το 1997, ή το 1995, 1994, 1993 αποφασίσαμε ομοίως, απλά ψεύδονται!

Εμείς είπαμε ότι όποτε και να έρθει μια πρόταση, είτε είμαστε αντιπολίτευση είτε κυβέρνηση, δεν θα ψηφίζαμε τέτοια συμφωνία με εκχώρηση μάλιστα γλώσσας κλπ. Δεν είναι δυνατό η ΝΔ να είχε υπογράψει μια τέτοια συμφωνία.

Η πρόταση της ΝΔ για το όνομα είναι σαφής.  Καμία αναφορά στο όνομα Μακεδονία. Μιλάμε όμως και δεκάδες άλλα θέματα εντός της συμφωνίας την οποία εμείς δεν την συζητάμε σε καμία περίπτωση.

Η ΝΔ είναι κυβέρνηση αυτή την στιγμή και αυτή καθορίζει την εξωτερική πολιτική; Να καταλαβαίνουμε τι λέμε.

Και από την άλλη έχουμε μια αναστάτωση, υπάρχει εξάλλου μέσα στη Βουλή μια ισχνή συμφωνία 3-4 βουλευτών και πλέον εκτιμώ ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί ο πρωθυπουργός  να φέρει το θέμα των εκλογών!

Βέβαια εγώ νομίζω ότι δεν είναι στην πρόθεσή του να κάνει τώρα εκλογές. Ανά πάσα στιγμή όμως  μπορεί να τις προκηρύξει».

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΙΟΝΙΔΗ

Για τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Παγγαίου κ. Πριονίδη εξάλλου ο κ. Δράκος δήλωσε ότι  «Μα εντός 24ωρου ο κ. Πριονίδης ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε. Αυτά συμβαίνουν και η συγγνώμη στην εποχή μας είναι ανδρεία. Το να καταλάβεις ότι έχεις κάνει λάθος είναι πολύ «αντρικό» θέμα. 

Πόσες φορές οι κυβερνώντες, με αυτά που έφεραν θα έπρεπε να πουν συγγνώμη στον ελληνικό λαό; Αυτά που έκαναν, με αυτά που έφεραν γιατί δεν ζήτησαν συγγνώμη; Και δεν είπαν ποτέ ότι θα ρίξουν μισθούς και θα επιβάλλουν και άλλους φόρους. Ήταν μια ατυχέστατη δήλωση του κ. Πριονίδη, ζήτησε συγγνώμη και πλέον το θέμα θεωρείται λήξαν για εμάς! Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ την θεωρεί λίγη τη συγγνώμη, δεν μου προκαλεί εντύπωση.

 

Άλλωστε βγήκε εδώ και τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ να πει και κάτι διαφορετικό; Ή έστω να πει κάτι; Σε τοπικό επίπεδο είπαν κάτι; Απλά ακολουθούν αυτά που λέμε εμείς. Και για αυτό πρώτη φορά που βγήκαν και μίλησαν ήταν αυτή που έγινε και η δήλωση Πριονίδη. Δεν βγήκε ποτέ με ένα δελτίο τύπου να ενημερώσει να πει κάτι. Βγαίνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με ανέκδοτα και καθυστερήσεις να πει πέντε κουβέντες αφού πρώτα έχουμε μιλήσει εμείς. Πότε έχει ενημερώσει. Για την τοπική και κεντρική ΝΔ το θέμα Πριονίδη έληξε!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *