Κύριο άρθροΠολιτική

Κατά πλειοψηφία πέρασε χθες ο ισολογισμός του Δήμου Καβάλας από το Δημοτικό Συμβούλιο

Χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στις 6 το απόγευμα αποκλειστικά για τον ισολογισμό του 2016 του Δήμου Καβάλας, ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα, καθώς καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση. Ο εισηγητής αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έγινε μια συνετή διαχείριση στα οικονομικά του δήμου, τονίζοντας ότι είναι καλή η οικονομική κατάστασή του. Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα τόνισε με έμφαση ότι παρέλαβε έναν εύρωστο δήμο από πλευράς οικονομικής, υπάρχει σύνεση στα οικονομικά και αυτή θα συνεχιστεί. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι ο Δήμος Καβάλας ήταν στυλοβάτης για το 2016 και πως μπορεί να λειτουργήσει για 210 ημέρες χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

ΠΙΟ ΓΑΛΑΝΤΟΜΑ

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Σιμιτσής υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι πιο γαλαντόμα από τις προηγούμενες, καθώς δίνει περισσότερα χρήματα στους δήμους, ενώ υποστήριξε ότι σαν δήμος έχουν πιο χαμηλή εισπραξιμότητα από το ΕΣΠΑ. Ακολούθως ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει ενδιαφέρον να δημιουργήσει νέα έσοδα. Επανερχόμενος ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σχολίασε ότι θα πρέπει να γίνει μια αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Καβάλας, όταν κάποιοι δήμοι έχουν επιπλέον έσοδα από τα τέλη που έχουν επιβάλει όπως τέλη πολιτισμού κλπ. Τόνισε δε ότι θα πρέπει κάποια κόστη να μεταφερθούν και στους τουρίστες όπως πχ για τα απορρίμματα κλπ. Τέλος, επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να γίνουν επισκέψιμα μέσω της μετατροπής τους σε μουσεία κλπ.

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ

Από την πλευρά του ο κ. Μανώλης Κελαϊδάκης σημείωσε ότι από μόνος του ο ισολογισμός έχει ένα κομμάτι πραγματικής αποτύπωσης των οικονομικών του δήμου κι ένα της οικονομικής προσπάθειας που γίνεται για να τακτοποιήσει τις εισπράξεις. «Όποιος μπει στη λογική να αναλύσει τα στοιχεία του ισολογισμού αδικεί τον εαυτό του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι πλέον αρχίζει να αποτυπώνεται η πρόταση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας για το όραμά της, όταν θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο Δήμος Καβάλας ώστε να μπορέσουν οι δημότες να τον βλέπουν ως το στήριγμά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *