ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κατάμεστη από τουρίστες η Θάσος παρά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί

Κατάμεστη από τουρίστες είναι η Θάσος παρά την καταστροφική φωτιά που το έπληξε εδώ και λίγες ημέρες. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Βασιλούδης σημείωσε ότι τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα από τουρίστες και δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλούδης σημείωσε πως «το τουριστικό κομμάτι συνεχίζει, δεν χρειάζεται πανικός, ο πανικός είναι που σκοτώνει. Είναι ένα ωραίο νησί το οποίο τώρα μπορεί να έχει μεγάλη ζημιά, αλλά ο τουρισμός συνεχίζεται γιατί όλοι το αγαπάνε το νησί και επειδή είναι το πιο φτηνό νησί και γενικά για όλα τα βαλάντια είναι ιδανικό. Οι θάλασσες παραμένουν πολύ καλές, δεν έχει λερώσει τίποτα, οι φωτιές είναι στα βουνά ψηλά, δεν χρειάζεται να φοβάται κάποιος. Ο τουρισμός συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, μέχρι τέλος του μηνός είναι όλα κλεισμένα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σοβαρό. Το σοβαρό το πρόβλημα είναι ότι για αυτούς τους ανθρώπους που έπαθαν τις μεγάλες ζημιές σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει από το κράτος για να μπορέσουν να ανασάνουν. Γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις που υπάρχουν τώρα γιατί έχουν καταστραφεί τα ζώα τους, τα δέντρα τους».

Η ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

Κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλούδης «πάνω από όλα είναι η άλλη μέρα τι γίνεται. Δηλαδή αυτή τη στιγμή αν βρέξει τώρα θα πλημμυρίσει όλη η Θάσος. Αυτό προσπαθούμε τώρα και όλοι, η Περιφέρεια, οι δήμοι και ο πρωθυπουργός που υποσχέθηκε ότι θα στείλει άμεσα βοήθεια για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, αυτά χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Δηλαδή το μέλημα είναι αυτό, πρέπει να γίνουν τα έργα άμεσα, όσο καθυστερούν τόσο χειρότερα θα είναι για το νησί. Γιατί σίγουρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Για αυτό πρέπει άμεσα να δώσουν και τις αποζημιώσεις για τα ζώα, για τα δέντρα, για τα σπίτια που καήκανε, αυτά πρέπει να γίνουν. Ο τουρισμός συνεχίζεται αλλά αυτά πρέπει να γίνουν, το κυριότερο από όλα είναι η άλλη μέρα. Εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για να μπορέσουμε να αποφύγουμε το δεύτερο κύμα. Γιατί αν τυχόν έρθει το δεύτερο κύμα δεν παλεύεται με τίποτα. Είναι σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις, δεν έχει λήξει ακόμα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την Τετάρτη είχε μια αναζωπύρωση στο Θεολόγο ψηλά και τα αεροπλάνα επιχειρούσαν. Το πρωί ήταν ήσυχα, αλλά από το απόγευμα και μέχρι το βράδυ που βασίλεψε ο ήλιος έριχναν συνέχεια νερό. Ας είναι καλά τα παιδιά, συγχαρητήρια, τραβήξανε πολλά τόσες μέρες, γιατί δεν μιλάμε για μια μέρα και δυο. Και θα συνεχιστεί αυτό, οι αναζωπυρώσεις θα πάνε ένα μήνα αν τυχόν και το αφήσουμε. Για αυτό κάθε μέρα πρέπει να έχει συνέχεια επιφυλακή σε όλα. κι εμείς όσο μπορούμε προσπαθούμε να μπορέσουμε να τους πάμε νερά κλπ κι εμείς τρέχουμε δεν καθόμαστε. Κι ότι μπορούμε προσφέρουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *