Κανονικά στο Ίδρυμα  «Αγία Μαρίνα» οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να μπουν γιατί η Διοίκηση δεν τους ανοίγει!

Σε αναστολή λειτουργίας παραμένει το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» από την περασμένη Παρασκευή, γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση στις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό αλλά και στους εργαζομένους του ιδρύματος.

Εκ των εργαζομένων η κ. Βασιλική Μάρου ανέφερε για την κατάσταση η οποία επικρατεί με την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος πως «εμείς ήρθαμε κανονικά στην εργασία μας, το ίδρυμα από την Παρασκευή βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας. Η εργασιακή σχέση του ιδρύματος με εμάς δεν έχει αλλάξει, δεν είμαστε απολυμένοι, οπότε οφείλουμε να βρισκόμαστε στην εργασία μας. Όμως δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για να μας ανοίξει να μπούμε μέσα στο κτίριο».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ερωτηθείσα τι λέει η διοίκηση, η κ. Μάρου σημείωσε πως «μας λέει ότι έχει γίνει αναστολή της λειτουργίας για να περιοριστούν τα έξοδα, για να μη χρεώνονται. Όμως τα έξοδα συνεχίζουν να υπάρχουν, γιατί εφόσον δεν έχει λήξει η εργασιακή σχέση μαζί μας το μεροκάματο και το ένσημο κανονικά το δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι. Εμείς θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση για να παρθεί μια απόφαση από αυτήν κι όχι μόνο από τη διοίκηση του ιδρύματος. Γιατί κι εμείς είμαστε μέλη αυτού του Σωματείου, οπότε θέλουμε κι εμείς κάποιο λόγο».

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εργαζόμενοι το ίδρυμα και να το λειτουργήσουν, σημείωσε πως «δεν έχουμε σκεφτεί κάτι τέτοιο. Καταρχήν δεν έχουμε και κλειδιά εμείς. Τον πρόεδρο δεν τον έχουμε δει, από την Πέμπτη που έχει σταματήσει το ίδρυμα να λειτουργεί δεν έχει έρθει κανένας σε επαφή μαζί του. Δεν γνωρίζουμε τις απόψεις του κι ούτε γνωρίζουμε πότε θα ανασταλεί η αναστολή της λειτουργίας. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από πουθενά. Όπως και ενημέρωση δεν είχαμε για τα γεγονότα που έτρεχαν. Ξαφνικά μας ειδοποίησαν ότι την επόμενη μέρα θα βρεθεί σε αναστολή λειτουργίας το ίδρυμα. Στους γονείς των παιδιών δώσαμε κάποια χαρτιά και τους είπαμε ότι το ίδρυμα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας. Και αυτοί αγωνιούν για το τι θα γίνει, το πότε θα ανοίξει, πόσο θα διαρκέσει η αναστολή, τι πορεία θα έχει αυτή η αναστολή, αν θα είναι ένα μόνιμο κλείσιμο ή μια άρση της αναστολής απλά για να αναλάβουν κάποιοι κάποιες ευθύνες».

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Όσον αφορά το ζήτημα της μισθοδοσίας και το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, η κ. Μάρου διευκρίνισε πως «είμαστε απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2016. Βέβαια έχουμε κάνει πάρα πολλές θυσίες και στο παρελθόν για να μπορέσει να λειτουργήσει το ίδρυμα. Άλλαξαν και οι συμβάσεις μας μετά από 22 και 23 χρόνια που είναι κάποιοι εργαζόμενοι εδώ, αναγκάστηκαν να αλλάξουν και οι συμβάσεις για να λειτουργήσει το ίδρυμα. Έχουμε βάλει πλάτη και χωρίς εμάς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το ίδρυμα».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στο μεταξύ χθες οι εργαζόμενοι επέδωσαν με δικαστικό επιμελητή επιστολή – αίτημα προς τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Αφεντούλη Τσουλή σύμφωνα με το οποίο του ζητούν έκτακτη Γενική Συνέλευση. Ο πρόεδρος το αργότερο μέσα σε 7 ημέρες είναι υποχρεωμένος να προκαλέσει Γενική Συνέλευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση