ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κανένα πρόβλημα στη Θάσο από τη χθεσινή βροχή

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Κανένα πρόβλημα δεν προκλήθηκε στη Θάσο από τη χθεσινή  βροχή καθώς δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Την ίδια ώρα που στο νησί υπάρχει σημαντικός αριθμός τουριστών όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλούδης τόνισε πως «ο καιρός ήταν το καλύτερο για μας, έβρεξε μεν ευτυχώς δεν έκανε ούτε πλημμύρα ήταν σιγανή η βροχή και αυτό ήταν καλό για όλη τη Θάσο. Γιατί αν έριχνε αυτή τη βροχή σε μπουρίνι να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν. Όλοι είναι σε επιφυλακή εδώ, όλη η Θάσος είναι σε επιφυλακή γιατί είναι ακόμα έκτακτη ανάγκη, δεν έχει σταματήσει αυτό, πήγαν όλα ομαλά».

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συμπλήρωσε δε πως «το δεύτερο μέτωπο ήταν με τον κόσμο, αυτοί που θα έρχονταν γιατί θα έρχονταν πάρα πολλοί Βούλγαροι το τριήμερο που θα ήταν και το τελευταίο μάλλον, δυστυχώς το χάσαμε από απερισκεψίες, από διαδόσεις, ο κόσμος δεν ήρθε γιατί φοβήθηκε για την απεργία των φέρρυ μπόουτ. Για το οποίο είχε ανακοινωθεί ήδη ότι στα φέρρυ μπόουτ της Θάσου δεν θα κάνουν απεργία οι ναυτεργάτες. Τώρα δεν το πήραν είδηση, δεν το κατάλαβαν τόσο πολύ και ήρθαν πάρα πολύ ελάχιστοι. Αυτοί που ήρθαν ήταν πάρα πολύ ελάχιστοι. Αυτό χάσαμε μόνο. Το καλό ήταν ότι γλιτώσαμε τις πλημμύρες και χάσαμε τον κόσμο. Τώρα έχει ακόμα λίγο κόσμο, κυκλοφορεί στο νησί, λίγο ο καιρός ψύχρανε, τώρα είναι κάτι παροδικό δεν θα συνεχιστεί όμως έτσι. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι έστω και αυτοί όσοι έρθουν για να κλείσουμε τη φετινή σεζόν. Υπάρχουν ξενοδοχεία που κλείνουν 27 και 28 του μηνός, δηλαδή ο τουρισμός στη Θάσο παίρνει κάποια παράταση. Παλιά ήταν μέχρι 15-16 Αυγούστου πήγαμε τέλος Αυγούστου, μετά πήγαμε τέλος Σεπτεμβρίου και τώρα προσπαθούμε να πάμε και τέλος Οκτωβρίου. Άλλαξε η ατμόσφαιρα γενικά σε όλο τον κόσμο έκανε φέτος πάρα πολλές ζέστες, το οποίο θα συνεχιστεί όπως λένε μέχρι το τέλος του χρόνου, μέχρι Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα έχει ζέστες. Τώρα δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό, τώρα ο τουρισμός θα φύγει, γιατί μέχρι εκεί είναι κλεισμένα, μένουν και λίγα μαγαζιά ανοιχτά που είναι και το χειμώνα ανοιχτά. Οι υπόλοιποι κλείνουν γιατί λογικό είναι δεν μπορείς να πληρώνεις το προσωπικό χωρίς να έχεις όφελος. Απλά λες να συνεχιστεί ο τουρισμός να μην τα κλείνουμε τα μαγαζιά 15 και 20 Σεπτεμβρίου όπως γινόταν παλιά και προσπαθούμε όσο μπορούμε να τα κρατήσουμε περισσότερο για να ακούγεται στον κόσμο ότι στη Θάσο υπάρχει παράταση τουρισμού. Και μέχρι τέλος Οκτωβρίου ή και Νοέμβριο, γιατί όπως ακούστηκε του χρόνου το ξενοδοχείο το καινούριο είναι κλεισμένο μέχρι το Νοέμβριο. Γιατί αυτά τα κλείνουν από τώρα για του χρόνου. Αυτό είναι καλό, αν κλείσει αυτός το Νοέμβριο σίγουρα και εδώ τα ξενοδοχεία θα πάνε σε αυτό το καθεστώς και να κλείνουν το Νοέμβριο, αρκεί να είναι και ο καιρός καλός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *