Καμία μήνυση δεν υποβλήθηκε κατά των 8 συλληφθέντων από την κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

Καμία μήνυση δεν υποβλήθηκε κατά των 8 συλληφθέντων στην περιοχή Φιλίππων με αφορμή τις εργασίες που γινόντουσαν από πλευράς της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία. Σχετικές διευκρινιστικές δηλώσεις έκανε η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΤΑΡ στην Ελλάδα κ. Κατερίνα Μουζουράκη.

Αρχικά θέλησε να διευκρινίσει πώς έγιναν τα γεγονότα. Συγκεκριμένα είπε ότι «τα γεγονότα της προηγούμενης Τρίτης 26/6 συνέβησαν στην πλαγιά, σε μία δημόσια έκταση και όχι εντός του χώρου που γίνονται οι αρχαιολογικές εκσκαφές. Είναι ένα κομμάτι γης στο οποίο έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες εδώ και πολύ καιρό, δηλαδή πριν από 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Έχει διαμορφωθεί η ζώνη εργασίας, έχει ανοίξει και το όρυγμα, δηλαδή η τάφρος μέσα στην οποία θα μπει ο αγωγός και την προηγούμενη Δευτέρα ξαναμπήκε μία μπουλντόζα για να καθαρίσει την τάφρο η οποία λόγω του καιρού που δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες είχαν πέσει μέσα μπάζα, πέτρες χώματα που έπρεπε να καθαριστούν προκειμένου να ξανα-προχωρήσουν οι εργασίες. Την Τρίτη το πρωί, όταν το πλήρωμα της εργολήπτριας εταιρείας πήγε εκεί για να εργαστεί, ανακάλυψε ότι υπήρχαν σταθμευμένα οχήματα, ιδιωτικά, και κάποια μη εξουσιοδοτημένα άτομα εντός αυτού του διαδρόμου στον οποίο γίνονται οι εργασίες και μάλιστα σε μία επικλινής κάθετη πλαγιά στην οποία έπρεπε να κατέβει η μπουλντόζα για να καθαρίσει αυτό το κομμάτι. Άρα, λοιπόν, ο εργοδηγός ως όφειλε, κυρίως για την ασφάλεια των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί μέσα, τους ζήτησε να απομακρυνθούν και να απομακρύνουν και τα οχήματά τους πριν ξεκινήσει η μπουλντόζα να κατεβαίνει την πλαγιά. Απ’ όσο γνωρίζω, οι άνθρωποι αυτοί δεν δέχθηκαν να απομακρυνθούν και να απομακρύνουν τα οχήματά τους και εκεί ζητήθηκε στην αστυνομία να τους απομακρύνει από το χώρο εργασίας. Στη συνέχεια, προφανώς επειδή αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, η αστυνομία τους ζήτησε να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα και παράλληλα ζήτησε στον εργοδηγό της εργολήπτριας εταιρείας του ΤΑΡ να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει μία ένορκη κατάθεση η οποία, αντιλαμβάνομαι χωρίς η ίδια να είμαι νομικός, ότι είναι η κλασική διαδικασία, η τυπική διαδικασία που ακολουθείται όταν ξεκινάει μία αυτεπάγγελτη διαδικασία».

ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ

Για το αν υπήρξε μήνυση από πλευράς εταιρείας για τους 8 συλληφθέντες είπε ότι «όχι, δεν έχει γίνει κάποια μήνυση από την πλευρά της εταιρείας. Αυτό που έχει γίνει, όπως ανέφερα, είναι ότι ζητήθηκε από την αστυνομία η απομάκρυνσή τους, η αστυνομία τους μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα και ξεκίνησε η αυτεπάγγελτη διαδικασία. Δεν έχουν γίνει μηνύσεις, παρά μόνο δόθηκε η ένορκη κατάθεση του μάρτυρα εργοδηγού και φαντάζομαι και κάποιων άλλων μαρτύρων που βρισκόντουσαν στο σημείο εκείνη τη στιγμή. Ήταν 8 άτομα τα οποία στεκόντουσαν μαζί με σταθμευμένα οχήματα στη μέση της διαδρομής του οχήματος, δηλαδή στη μέση της ζώνης εργασίας».

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Για το ποια θα είναι από ‘δω και πέρα τα βήματα της εταιρείας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί αυτή η υπόθεση, είπε ότι «θα μου επιτραπεί να πω πρώτα ότι αντιλαμβάνονται την επιθυμία κάποιων ανθρώπων να εκφράσουν την αντίδρασή τους και τη σέβομαι, όπως τη σέβεται και η εταιρεία γιατί κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εκφράζει την αντίδρασή του, αρκεί αυτή πάντα να είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας. Και όταν αναφέρομαι στο πλαίσιο της νομιμότητας νομίζω είναι σαφές ότι προφανώς με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι αυτοί έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την αντίδρασή τους, με τον ίδιο τρόπο και εμείς ως εταιρεία έχουμε το νόμιμο δικαίωμα να συνεχίσουμε τις εργασίες οι οποίες είναι πλήρως αδειοδοτημένες στο ανώτερο επίπεδο που θα μπορούσαν να είναι. Άρα, λοιπόν, εμείς αυτές τις μέρες συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο σημείο που είχαμε ξεκινήσει στην πλαγιά και πρόθεσή μας είναι να ολοκληρώσουμε τις εργασίες κατασκευής όσο το δυνατόν συντομότερα διότι ήδη υπάρχει μία σχετική, αρκετά μεγάλη, καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι αυτό της Καβάλας, το οποίο –υπενθυμίζω- είναι τα τελευταία 10 χιλιόμετρα που έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί ο αγωγός στο σύνολο της Ελλάδας. Αυτήν τη στιγμή κατασκευάστηκαν τα 540 από τα 550 και θα ήθελα να παρακαλέσω τους παράγοντες και τους απλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανησυχίες, να έρθουν και να δουν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο έχει ολοκληρωθεί ο αγωγός και ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι και η αποκατάσταση, και έχουν ήδη επιστραφεί τα αγροτεμάχια -έχουν, μάλιστα, επιστραφεί περισσότερα από 2000 αγροτεμάχια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη- ότι οι αγρότες εκεί και οι καλλιεργητές καλλιεργούν κανονικά τα χωράφια τους και συνεχίζουν κανονικά με τις εργασίες τους. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν θα διαταραχθεί καθόλου η γεωργική παραγωγή και η συνέχιση των εργασιών στα χωράφια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.