Κύριο άρθροΠολιτική

Καμία έκπληξη από τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον βουλευτή κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση στην ψηφοφορία στην Βουλή. Για τον ίδιο επρόκειτο για ένα στημένο πολιτικό παιχνίδι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα έπαιρνε ο κ. Τσίπρας την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής από πολλούς και διάφορους οι οποίοι, πλέον, επέλεξαν να τον στηρίξουν προκειμένου να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Να ανοίξει το δρόμο, δηλαδή, για εθνικές ήττες που θα έρθουν στο πεδίο της Μακεδονίας για τη χώρα και φυσικά να επιβιώσει πολιτικά λίγους μήνες ακόμη. Αυτό μπόρεσε να γίνει χάρη στην ψήφο που του παρείχαν κάποιοι βουλευτές από τρίτα μικρά κόμματα, στο πλαίσιο των πολλών παράξενων που γίνονται αυτήν την ώρα στα κοινοβουλευτικά μας ήθη, που τολμώ να πω δεν έχουν προηγούμενο. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν συμβεί αυτά. Ο κ. Καμμένος να προχωράει σε στημένη ρήξη, αλλά να διατηρεί υφυπουργούς του στην κυβέρνηση και να δανείζει βουλευτές στον κ. Τσίπρα προκειμένου να στηριχθεί κοινοβουλευτικά χωρίς, βέβαια, να τους διαγράφει, προκειμένου να διατηρήσει τα κοινοβουλευτικά του προνόμια. Ο κ. Δανέλης από το Ποτάμι να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να ψηφίσει τις Πρέσπες, την ώρα που ο αρχηγός του δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά στηρίζει τις Πρέσπες. Ενώ άλλοι βουλευτές του Ποταμιού ούτε δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε στηρίζουν τις Πρέσπες. Έχουμε την κα Παπακώστα που παραιτήθηκε αλλά δεν της επετράπη να παραιτηθεί και παρέμεινε στη θέση της, παρέχοντας και ψήφο εμπιστοσύνης. Και κάποιους άλλους βουλευτές προερχόμενους κυρίως από το κόμμα των ΑΝΕΛ οι οποίοι συγκροτούν πλειοψηφίες «αλά καρτ». Προέχει το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης, της καρέκλας δηλαδή, του καθενός από αυτούς. Ακουσαμε και τον κ. Καμένο όψιμα να ντύνεται με τη στολή του Μακεδονομάχου και να λέει διάφορα εκπληκτικά, ότι γνώριζε από την αρχή, ότι ο Τσίπρας του είπε ψέματα δύο φορές αυτόν το μήνα σχετικά με το Μακεδονικό και άλλα πολλά τα οποία πραγματικά για πρώτη φορά από τότε που κατέχω αυτό το αξίωμα, με έκαναν να ντρέπομαι που ανήκω στο σινάφι των κοινοβουλευτικών».

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ «ΑΛΑ ΚΑΡΤ»

Και πρόσθεσε ότι «Η ουσία είναι ότι η ψήφος εμπιστοσύνης παρασχέθηκε στον κ. Τσίπρα προκειμένου να συνεχίσει για μερικούς μήνες να βρίσκεται στη εξουσία. Αρχή της δεδηλωμένης πάνω στην οποία έχει στηθεί το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα, η επίγνωση ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία στην βουλή ανά πάσα στιγμή, έχει χαθεί. Κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία μετά τον Χαρίλαο Τρικούπη ο οποίος επινόησε την αρχή της δεδηλωμένης. Από ‘δω και πέρα η χώρα θα πορεύεται με πλειοψηφίες «αλά καρτ», από πτυσσόμενα κόμματα που μια μεγαλώνουν και μια μικραίνουν, ανάλογα με ό,τι βολεύει την κυβέρνηση.  Έτσι θα πορευόμαστε μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, όποτε κι αν έρθει αυτό, μέχρι τον Οκτώβρη –δεν μπορεί, μετά θα γίνουν εκλογές. Στο μεταξύ θα φθείρεται η χώρα, φυσικά και θα φθείρεται η κυβέρνηση και θα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία. Ήδη τα πρώτα καμπανάκια έχουν χτυπήσει και δεν τα χτύπησα εγώ στην πίτα του Επιμελητηρίου. Το τελευταίο ήταν χθεσινό και ήταν από τον ΟΟΣΑ. Και φυσικά από βδομάδα θα περάσει και η συμφωνία των Πρεσπών που για μένα αποτελεί απαρχή μεγάλης εθνικής ήττας. Ανοίγει το δρόμο για να δημιουργηθεί ζήτημα αναγνώρισης «μακεδονικής μειονότητας» σλαβόφωνης στην Ελλάδα και γιατί όχι αργότερα στην αμφισβήτηση ελληνικών εδαφών στη βόρεια Ελλάδα. Ελπίζω πραγματικά να μην συμβεί αλλά πολύ φοβάμαι ότι όταν έρθει η συμφωνία και ψηφιστεί, θα ανοίξει ο δρόμος».

«ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Ο κ. Τσίπρας μας είπε, προσπαθώντας να διασκεδάσει εντυπώσεις –και καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του οι οποίοι, πραγματικά, κρέμονται από τα χείλη του για μια καλή κουβέντα γι’ αυτήν τη συμφωνία, για να βγουν και να πουν στον κόσμο που φυσικά απορρίπτει σε μεγάλο βαθμό αυτό που φέρνει η κυβέρνηση- ότι η ρηματική διακοίνωση που έστειλαν τα Σκόπια, δεν κάνει λόγο για παραχώρηση εθνικότητας αλλά για παραχώρηση ιθαγένειας. Του δικαιώματος, δηλαδή, να αναγνωρίζεται ως πολίτης του κράτους αυτός, του δεσμού της πολιτείας με το κράτος. Το ίδιο είπε και για τη γλώσσα, ότι η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα είναι σλαβικής καταγωγής κι αυτό πρέπει να μας χαροποιεί. Όμως, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος από τους Σκοπιανούς, στις αναθεωρημένες διατάξεις του Συντάγματός τους, για μακεδονικό λαό. Η χρήση του όρου από τους Σκοπιανούς, νομίζω από μόνο του ακυρώνει τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα και δείχνει ότι η πρόθεσή τους είναι να αυτό-προσδιορίζονται ως Μακεδόνες και ως μακεδονικός λαός. Επομένως, όλο αυτό δείχνει ότι αισθάνονται Μακεδόνες στην εθνότητα. Το βάζουν στο υποτίθεται αναθεωρημένο σύνταγμά τους που εγκρίνει η ελληνική πλευρά και πλέον έτσι βγαίνουν να αποκαλούνται, με τη συναίνεση της Ελλάδας. Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών. Δημιουργεί ένα νέο πεδίο ανάπτυξης αλυτρωτικών επιδιώξεων που έχουνε να κάνουν μέχρι και με διεκδίκηση εδαφών, για τη Μακεδονία του Αιγαίου που εδώ και δεκαετίες μας κάνουν λόγο οι Σκοπιανοί. Κι αυτό θα γίνει αν περάσει η συμφωνία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *