Κύριο άρθροΟικονομία

Καλύτερη αστυνόμευση στην Ερυθρού Σταυρού ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης καθώς οι εσοχές των πεζοδρομίων έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ

Τον αντιδήμαρχο Καβάλας κ. Ηλία Καλανταρίδη επισκέφθηκαν πρόσφατα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης και τρεις καταστηματάρχες της Ερυθρού Σταυρού για το θέμα χρήσης πεζοδρομίου αλλά και στάθμευσης στις εσοχές των πεζοδρομίων. Ο κ. Λεμονίδης  σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητά στην αστυνόμευση στις οδούς Βενιζέλου και Ερ. Σταυρού, καθώς οι παρκίδες που υπάρχουν έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα, εμείς όταν δεχόμαστε κάποια παράπονα ή προτάσεις από μέλη δικά μας, οφείλουμε να διερευνήσουμε τις καταστάσεις και να δούμε αν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Έτσι λοιπόν πήρα τηλέφωνο τον κ. Καλανταρίδη, κατευθείαν και προς τιμήν του ο αντιδήμαρχος μας δέχθηκε, συζητήσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν γιατί κάποιος ο οποίος έχει κατάστημα σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί και ξέρει καλύτερα τα προβλήματα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης περιοχής. Ακούστηκαν αυτά που έπρεπε να ακουστούν από τους επαγγελματίες. Ο κ. Καλανταρίδης τα άκουσε με μεγάλη προσοχή, όπου μπορεί να δοθεί λύση θα δοθεί σε ότι έχει να κάνει είτε με την αστυνόμευση είτε με κάποιες παρεμβάσεις που άπτονται του δήμου είναι εύκολες. Από κει και μετά καλό είναι να υπάρχει καλή διάθεση και καλή θέληση από όλους για να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Σε μια πόλη ζούμε όλοι, όλοι το καλό της πόλης θέλουμε, ειδικά εμείς της αγοράς περισσότερο, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά τη συνεννόηση μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου και της Δημοτικής Αρχής για θέματα που πρέπει να λύνονται, γιατί πέραν των μεγάλων προβλημάτων που έχουμε όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άπτονται των φορολογικών ή ασφαλιστικών θεμάτων, θέματα τα οποία είναι καθημερινότητας είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακούγονται και πάρα πολύ σημαντικό όσο μπορούνε να λύνονται».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ

Ερωτηθείς ο κ. Λεμονίδης ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που τέθηκε από τους επαγγελματίες, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή έχει γίνει ένα έργο το οποίο πχ χωρίς τη σωστή αστυνόμευση κι όχι αυτήν την αυστηρή του ενός δευτερολέπτου δεν μπορεί να υλοποιηθεί, το οποίο έχει πάμπολλες παρκίδες αλλά δεν γίνεται πολύ συχνή αστυνόμευση ούτως ώστε να υπάρξει μια εύρυθμη λειτουργία και της οδού όσον αφορά το κυκλοφοριακό αλλά και τη δουλειά των ανθρώπων που περιμένουν από τις παρκίδες αυτές να σταματούν οι πελάτες. Οι εν δυνάμει πελάτες θα σταματάνε, θα ψωνίζουν και θα φεύγουν. Αν αυτές οι παρκίδες γίνονται κανονικές θέσεις πάρκινγκ εκεί υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Για όλα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας υπάρχουν λογικές εξηγήσεις. Για όλα και καλό είναι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για την πόλη μας θα πρέπει πρωτίστως να αγαπήσουμε την πόλη μας, με όλη την έννοια της λέξεως αγαπώ την πόλη μου. την κρατώ καθαρή, την κάνω προσβάσιμη, δεν δημιουργώ προβλήματα στους διπλανούς μου, είναι πολλά πράγματα που πρέπει να τα βλέπουμε με αυτό το μάτι για να προχωράμε μπροστά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *