ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Καλύπτει τις μισθοδοσίες των εργαζομένων στους παιδικούς η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εξηγεί η πρόεδρος  Ευαγγελία Δρακονάκη

Το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας καταβάλει τους μισθούς των συμβασιούχων για τους Παιδικούς Σταθμούς του προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως το επιβεβαιώνει η πρόεδρος του κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.  Η καθυστέρηση είναι σημαντική και για τον λόγο αυτό το Νομικό Πρόσωπο ανέλαβε να προχωρήσει την διαδικασία προς όφελος των συμβασιούχων.

Όπως τόνισε αρχικά «Ξανά στο ίδιο έργο θεατές θα έλεγα απλά και κατηγορηματικά. Εκ των πραγμάτων όπως είχαμε πει στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς  τα χρήματα για το μήνα Δεκέμβριο δεν έχουν έρθει για τους συμβασιούχους.

Αυτό όμως είναι απόλυτα λογικό διότι το ποσό που εκταμιεύεται κάθε μήνα από την ΕΤΑΑ έχει να κάνει με τις παρουσίες των παιδιών σε κάθε παιδικό σταθμό. Οπότε με το τέλος κάθε μήνα, δηλαδή στην ουσία στις αρχές του επόμενου, είμαστε υποχρεωμένοι να μαζεύουμε τις υπογραφές από τους γονείς. Να φέρουμε τις καταστάσεις προς την ΕΤΑΑ και εκείνη μα μας λέει μετά τι ποσό θα εκταμιευθεί βάσει όλων αυτών των στοιχείων που έχουμε εμείς γνωστοποιήσεις στην ΕΤΑΑ.  Αυτό λοιπόν χρειάζεται τουλάχιστον ένα 20ημερο αλλά αυτή είναι η διαδικασία και σε αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε και εμείς».

ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

Πρόσθεσε δε πως «Γιατί εδώ θα ξανατονίσω ότι εμείς τα χρήματα της ΕΤΑΑ ως Νομικό Πρόσωπο τα θέλουμε μόνο και μόνο για να καλύψουμε τις μισθοδοσίες του προσωπικού. Δεν καλύπτεται κάτι άλλο μέσω αυτών των ποσών. Δηλαδή οι λειτουργικές δαπάνες των παιδικών σταθμών καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τις επιχορηγήσεις του        Δήμου Καβάλας.

Οπότε έχοντας μόνο 10.000 ευρώ από την ΕΤΑΑ από τα προηγούμενα των μηνών εμείς απλά ενισχύουμε το ποσό αυτό με 86.000  ευρώ γιατί 96.000  ευρώ είναι η μισθοδοσία των συμβασιούχων κάθε μήνα. Και δεν είναι μόνο οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών που θα πληρωθούν από αυτό το πρόγραμμα είναι και όλες οι μισθοδοσίες του προσωπικού από το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Και αυτό ως γνωστό πήρε παράταση κάτι που γνωρίζουμε από τον Οκτώβριο ακόμη, ωστόσο τώρα δόθηκε το ΟΚ για να δημοσιευθούν ξανά τα ονόματα στο ΦΕΚ οπότε ενώ από 1-1- έχουμε την παροχή εργασίας από αυτούς τους ανθρώπους, πολύ απλά η διαδικασία αποστολής των αναγκαίων κονδυλίων θα αργήσει. Οπότε και την μισθοδοσία για τον Ιανουάριο θα την καλύψει το νομικό πρόσωπο, ένα ποσό της τάξεως των25 χιλιάδων ευρώ θα μας χρειασθεί για αυτή την δαπάνη.

Μιλάμε για δαπάνη αναγκαία και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ φειδωλοί στην κάλυψη και αυτών των αναγκών αλλά και στη διαχείριση του χρήματος. Έχει αργήσει η ροή για αυτό και εμείς πηγαίνουμε βήμα βήμα  για να καλύψουμε και αυτή τη δαπάνη. Απλά πηγαίνουμε βήμα βήμα γιατί δεν μπορούμε και εμείς ν α μεγαλώνουμε την ψαλίδα των χρημάτων. Από αυτά που δίδει το νομικό πρόσωπο μέχρι αυτά που μας δίδει η ΕΤΑΑ        δεν μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *