Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις  προσκόπων Καβάλας

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καβάλας δηλώνει τα εξής:

«Ακόμα ένα καλοκαίρι τα προσκοπικά τμήματα της Καβάλας ταξίδεψαν και κατασκήνωσαν σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, αφού τις οργάνωσαν και τις προγραμμάτισαν μεθοδικά από το χειμώνα οι Βαθμοφόροι, τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και η συνεχή υποστήριξη φορέων και επιχειρήσεων της πόλης μας.

Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων τους παίζουν, τραγουδούν και ανακαλύπτουν τη φύση με παρέα τους  ήρωες τους. Έτσι οι 1η και 4η Αγέλη Λυκόπουλων Καβάλας μαζί με την 5η Αγέλη Λυκόπουλων Aμυγδαλεώνα ταξίδεψαν στο νησί Μπερκ, στο χωριό των Βίκινγκς στην περιοχή των Προσκυνητών Ροδόπης.

Θεμελιώδης δραστηριότητα κάθε Ομάδας Προσκόπων (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών)  είναι η ζωή στην ύπαιθρο, η χρησιμοποίηση δηλαδή των προσκοπικών γνώσεων και ικανοτήτων για την άνετη διαβίωση στην ύπαιθρο με απλά μέσα, που ολοκληρώνεται με τη θερινή κατασκήνωση.

Οι  Ομάδες Προσκόπων  του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας μαζί με το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας  κατασκήνωσαν  στον Πρίνο της Θάσου, όπου και παράλληλα τη νύχτα με τις προσκοπικές τους δραστηριότητες εκτελούσαν χρέη πυρασφάλειας.

Τέλος η Κοινότητα Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας επέλεξε για προορισμό της Μεγάλης Δράσης την Χίο, όπου στον Άγιο Γάλα μάθανε για το σπήλαιο της περιοχής, έκαναν μια στάση στο Πυργί με τα ξυστά και επισκέφτηκαν παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού. Από την άλλη, η Κοινότητα Ανιχνευτών του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καβάλας μαζί με Κοινότητες Ανιχνευτών από τη Θεσσαλονίκη εξερεύνησαν το μαγευτικό νησί της Θάσου.

ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

Όλα αυτά, όμως, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εαν δεν είχαμε φορείς και επιχειρηματίες αρωγούς στην προσπάθειά μας. Για τον παραπάνω λόγο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Καβάλας, καθώς και την εταιρία ΑΝΕΘ που εξασφάλισαν τις μεταφορές των τμημάτων μας στα μέρη των κατασκηνώσεων. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε., DISCOUNT MARKT, καθώς και τα αρτοποιεία ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ μαζί με τα Παστέλια «JANNIS»,που συνέβαλαν στην καθημερινή διατροφή των κατασκηνωτών. Τέλος, είμαστε ευγνώμονες στις παρακάτω επιχειρήσεις που συνέβαλαν στη μείωση του κόστους των κατασκηνώσεων μας:

  1. Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης «ΜΕΘΟΔΙΚΟ».
  2. Επιχείρηση Καβούκης Δημήτριος.
  3. Βιομηχανικά Είδη Μαμτσαδέλης Χρήστος.
  4. Κατάστημα Οπωρολαχανικών Παύλος Λάϊος «ΟΑΣΙΣ».
  5. Παύλος Τρυφωνίδης Α.Ε.
  6. Οπωρολαχανικά Υψηλόπουλος Ιωάννης.
  7. Οπωρολαχανικά Λάκης Τσοχαταρίδης.
  8. Οπωρολαχανικά Κεσικιάδης Παύλος.
  9. Οικοδομικά Υλικά «Βασίλη» (Αφοί Τασιάδη).

Οι αναμνήσεις  που αφήνουν στα Λυκόπουλα, στους Προσκόπους, στους Ανιχνευτές, τόσο οι Προσκοπικές Κατασκηνώσεις όσο και οι Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου και τα Ταξίδια δεν σβήνουν ποτέ, παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο με μόνη προσμονή τις επόμενες δράσεις.

Τα Προσκοπικά Συστήματα της Καβάλας και του Αμυγδαλεώνα είναι και φέτος έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά 7-15 ετών, τους εφήβους 15-18 ετών και τους νέους 18-30 ετών,  όπου  θα βιώσουν μεγαλώνοντας στα τμήματα των Προσκοπικών Συστημάτων το Προσκοπικό Παιχνίδι με  φαντασία, περιπέτεια,   προσφορά  και  κοινωνική παρέμβαση.

 

Πληροφορίες:

1ο Σύστημα Προσκόπων Καβάλας                         τηλ:6974972395

4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας             τηλ:6909149001

5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμυγδαλεώνα       τηλ:6938798396»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.