Κύριο άρθροΟικονομία

Καλή χαρακτήρισε την αγοραστική κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Βασίλης Λεμονίδης

Καλή χαρακτήρισε την αγοραστική κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης τονίζοντας ότι ήταν καλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη εκπτωτική περίοδο. Παρ` όλα αυτά δεν μπορεί να ισοσταθμίσει τις ανάγκες των επαγγελματιών λόγω συσσωρευμένων  υποχρεώσεων από τα προηγούμενα έτη, όπως σχολίασε ο κ. Λεμονίδης.

«Στις 31 Αυγούστου λήγουν οι εκπτώσεις ωστόσο έχουμε μια εικόνα για την όλη περίοδο. Οι εκπτώσεις τουλάχιστον σε σχέση με πέρσι τόσο από ψυχολογικό όσο και από οικονομικό επίπεδο πήγαν καλύτερα. Γιατί πέρσι είχαμε τα capital controls οπότε είχαμε μια κακή και μετριασμένη κίνηση και φέτος πήγαμε καλύτερα. Δεν είχαμε τραγικές επιπτώσεις, σίγουρα όμως η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που δεν αφήνει τον καταναλωτή να βγει και να ψωνίσει, να καταναλώσει όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Σίγουρα καλή η κίνηση αλλά δεν μπορεί να εξισορροπήσει την κίνηση που είχαμε πριν από πέντε χρόνια και τότε καλύπταμε τις ανάγκες. Δηλαδή μια καλή κίνηση κάποιων ημερών δεν μπορεί να καλύψει τα κενά των άλλων μηνών που δεν καταγράφεται κίνηση στην αγορά.

Προσπαθούν οι επιχειρήσεις με σκέψη και προβληματισμό να ρυθμίσουν τα πάντα και να έρθει κάποιο όφελος αλλά γενικά δεν είναι απλά τα πράγματα. Σε όλη αυτή την περίοδο των εκπτώσεων έτσι και αλλιώς είχαμε κίνηση αν και αυτά που ξεχώρισαν ήταν τα εντυπωσιακά εκπτωτικά ποσοστά…» σημείωσε αρχικά.

ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

Πρόσθεσε δε πως «Αυτό τώρα ίσως και να έχει αντίκτυπο στην αγορά. Τώρα για το μέλλον η αγορά δεν φαίνεται να έχει μέλλον ενώ το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για όλους τους τομείς δράσης. Πρέπει όμως να είμαστε και εμείς ως έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες να είμαστε αισιόδοξοι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτό το δύσκολο καθεστώς. Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης, μισθωτός ή ό,τι άλλο που να μπορεί και να βλέπει ευοίωνο το μέλλον. Απλά εκ των πραγμάτων πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απαισιοδοξία δεν κάνει καλό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *