Καλή η αγοραστική κίνηση στην Καβάλα μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλη Λεμονίδη

Καλή ήταν η αγοραστική κίνηση στην Καβάλα την παραμονή των Χριστουγέννων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας  κ. Βασίλη Λεμονίδη. Συγκεκριμένα ο κ. Λεμονίδης ανέφερε πως η αγοραστική κίνηση ήταν ιδιαίτερα  αυξημένη, κάτι που οφείλεται και στη 13η σύνταξη που δόθηκε στους συνταξιούχους, αλλά και στους τουρίστες του τριημέρου. Βέβαια ο κ. Λεμονίδης σχολίασε πως μόνον ένα διήμερο καλής αγοραστικής κίνησης δεν φτάνει για να σταθούν οι επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Λεμονίδης ανέφερε πως «εκτός από την παραμονή των Χριστουγέννων που είχε μια ικανοποιητική κίνηση στην αγορά και ικανοποιητικούς τζίρους, όλες οι υπόλοιπες μέρες κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Το είχαμε ξαναπεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, έτσι διαφαινόταν, δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας ότι η δουλειά δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε η εορταστική. Πλην ξαναλέω της παραμονής που ήταν άκρως εορταστική και παραγωγική μέρα. Ήδη μείνανε λίγες μέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς όπου δεν υπάρχει περίπτωση το αρνητικό κλίμα κι όλο αυτό χάσιμο σε τζίρους από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά να μπορεί να καλυφθεί μέσα σε δυο τρεις τέσσερις μέρες. Οπότε η χρονιά δυστυχώς κλείνει στο τρίμηνο με αρνητικό πρόσημο, το οποίο δεν διαφαινόταν τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες, όπου η πόλη μας δέχθηκε μεγάλο αριθμό τουριστών και επισκεπτών. Δεν διαφαινόταν ότι θα έρθει ένας τέτοιος χειμώνας ο οποίος θα είναι τόσο δύσκολος και τόσο χαμηλός σε τζίρους».

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ο κ. Λεμονίδης επιβεβαίωσε ότι το τριήμερο των Χριστουγέννων είχε τουρίστες στην Καβάλα και από Τουρκία και από Βουλγαρία. «Είχε πολλούς επισκέπτες οι οποίοι είναι άνθρωποι που έρχονται να καταναλώσουν και θα πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα να μπορούμε να αξιοποιούμε τις καταστάσεις αυτές και να μπορούμε να κερδίζουμε το μέγιστο από όλους αυτούς τους ανθρώπους. Οι οποίοι έρχονται με σκοπό να πάνε σε ένα ωραίο ξενοδοχείο για διαμονή, να βγουν σε ένα ωραίο εστιατόριο για να φάνε, αλλά από κει και μετά να πάρουν και από την αγορά μας διάφορα προϊόντα» τόνισε ο κ. Λεμονίδης.

ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ερωτηθείς ο κ. Λεμονίδης αν έπεσαν χρήματα από τους συνταξιούχους από τη 13η σύνταξη, σημείωσε πως «καταρχάς δεν ήταν 13η σύνταξη, ήταν ένα επίδομα που δόθηκε για μία και μόνη φορά. Σίγουρα οτιδήποτε θα δινόταν πέρα των κομμένων συντάξεων και μισθών νομίζω θα ήταν προς όφελος και της αγοράς. Από κει και μετά δεν ξέρω κατά πόσο ο καθένας που πήρε το επίδομα τι προτεραιότητες είχε για να πληρώσει. Πλέον τα είδη ένδυσης και υπόδησης δεν αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά τέταρτης και πέμπτης. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ο καθένας διαβάθμισε τις ανάγκες του και μπόρεσε να δώσει αυτά τα χρήματα όπου εκείνος επιθυμούσε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.