ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

“Και φέτος θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Παγγαίου” δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου Γιώργος Καλλινικίδης

Σειρά έργων γίνονται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παγγαίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου κ. Γιώργος Καλλινικίδης σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις ήταν πολλές.

Όπως ανέφερε αρχικά  “Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και κτηριακά είμαστε εντάξει απλά είμαστε σε μια διαδικασία με μεγάλα έργα που υλοποιούνται και έχουν στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Έχουμε έργα στο Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, στο ΕΠΑΛ στο Δημοτικό Σχολείο Ποδοχωρίου και στη Νικήσιανη, στο Δ.Σ. Κοκκινοχώματος, μιλάμε δηλαδή για ενεργειακές αναβαθμίσεις που στόχο έχουν συγκεκριμένο και σημαντικό έργο.

Μιλάμε για μια ριζική ανακαίνιση, μιλάμε για κελύφη, μιλάμε για θερμομονωτικές επενδύσεις, μιλάμε για φωτοβολταϊκά στις στέγες, λέβητες, αλλαγές, αντλίες θερμότητας, όλα αυτά δηλαδή που είναι απαραίτητα και αφορούν στην ενέργεια και στην αναβάθμιση των σχολείων μας. Το έργο είναι μεγάλο και υλοποιείται αυτή την στιγμή ενώ γίνονται εργασίες παντού σχεδόν σε Ελευθερούπολη και Ποδοχώρι. Βέβαια αυτό το έργο δεν τελειώνει σε δύο μήνες και μιλάμε άλλωστε για παράλληλα έργα σε πολλές σχολικές μονάδες, όμως μιλάμε για θέματα ασφαλείας και παράλληλα πρόοδο των εργασιών. Υπάρχει μια μικρή αναστάτωση αλλά με καλή θέληση από όλους θα πάμε καλά. Το σημαντικό είναι να γίνουν μεγάλα έργα. Και βέβαια συνεχίζουμε κανονικά και τα έργα των σχολικών συντηρήσεων και γενικά γίνεται μια σειρά από έργα αφού για εμάς η παιδεία είναι μια από τις προτεραιότητές μας και φυσικά θέλουμε όλα να είναι εντάξει και με σωστές παρεμβάσεις παιδιά και εκπαιδευτικοί να είναι σε ένα σωστό χώρο”.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Αναφορικά με το Κοινωνικό Φροντιστήριο τόνισε “Πέρσι ξεκίνησε μια πρωτοβουλία που πήραν τα παιδιά, ως Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου σχετικά με την δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε πιλοτική βάση για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου.

Σε μία προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα ζωής των μαθητών του Δήμου μας και ταυτόχρονα θέτοντας ως σκοπό την πρόσθετη διδακτική στήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, πιστεύοντας ότι έτσι θα πετύχουμε τη δημιουργία ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές.

Τα πρώτα δείγματα από πέρσι ήταν πολύ καλά και ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στον στόχο αυτό.

Για να ξεκινήσει η εκπαιδευτική εθελοντική δράση μας χρειάσθηκε η συμμετοχή μαθητών και εθελοντών εκπαιδευτικών ώστε να μετουσιωθεί η ιδέα σε πράξη για αυτό καλούμε τους μαθητές που θέλουν να έρθουν και να δώσουν το δικό τους παρόν!

Καθηγητές εν ενεργεία, συνταξιούχους και φοιτητές 3ο & 4ο έτος που μπορούν να συμβάλουν εθελοντικά στο πιλοτικό πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κατέθεσαν την αίτηση συμμετοχής τους είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Δημαρχείο Παγγαίου είτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση : Koin.fro.paggaiou@gmail.com.

Τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Δημαρχείο Παγγαίου είτε στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλεφωνικά να καλέσουν στα  2592350009 6973418503 6987527835. Και φυσικά και στο Δημαρχείο αυτοπροσώπως μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του. Πέρσι μάλιστα κάναμε μια βράβευση των καθηγητών ενώ πέρσι τα περισσότερα μαθήματα έγιναν διαδυκτιακά μια και έτσι βοηθήθηκαν περισσότερο τα παιδιά. Τα σχολικά κτήρια είναι στη διάθεση των μαθητών. Και το δια ζώσης μπορεί να λειτουργήσει. Σκοπός μας είναι το πρόγραμμα να λειτουργήσει σε σχολικές αίθουσες στην Ελευθερούπολη, στη Νέα Πέραμο, στη Νικήσιανη και στο Ποδοχώρι, έτσι ώστε να καλυφθούν και γεωγραφικά όλες οι περιοχές του Δήμου Παγγαίου καθώς και η μεταφορά των μαθητών να γίνει πιο εύκολη. Εναλλακτικά θα χρησιμοποιηθεί και το μοντέλο της τηλεκπαίδευσης. Γι αυτό και συγχαίρω τα παιδιά του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων για αυτή την πρωτοβουλία που έγινε πολύ σημαντική παρέμβαση τελικά και την οποία συνεχίζουμε και φέτος”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *