«Καθόλα νόμιμο το βουλγαρικό πιστοποιητικό εμβολιασμού της γιατρού μας» δηλώνει ο Ντίνος Κλειτσιώτης

 

 

 

Για άλλη μια φορά «θέμα» έγινε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όταν το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου  η εφημερίδα Πρώτο Θέμα ανέφερε σε διαδικτυακό ρεπορτάζ της για τους ανά την Ελλάδα «μαϊμού» εμβολιασμούς την περίπτωση γιατρού του Νοσοκομείου καβάλας  που «εισήγαγε» πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία.

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα, το επίμαχο πιστοποιητικό «είναι καθόλα νόμιμο, αφού προέρχεται από νοσοκομείο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γιατρός που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι υπήκοος Βουλγαρίας και εμβολιάστηκε, ως είχε το δικαίωμα, στη χώρα καταγωγής της.

«Εμείς σκανάραμε το πιστοποιητικό, όπως ακριβώς ορίζουν τα πρωτόκολλα, και ήταν γνήσιο και, άρα, αποδεκτό από εμάς. Τώρα, το τι μπορεί να έγινε στο εκεί Νοσοκομείο δεν μπορώ να το γνωρίζω, όπως δεν μπορώ να γνωρίζω και πώς το “θέμα” έφτασε να πάρει τέτοιες διαστάσεις», σημειώνει ο κ. Κλειτσιώτης. «Ωστόσο, για να μην υπάρχει καμία “σκιά”, εμείς θα υποβάλλουμε τη συγκεκριμένη γιατρό σε τεστ αντισωμάτων», σημείωσε καταληκτικά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ 14 «ΥΠΟΠΤΩΝ»

Με στόχο την εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, συνολικά δέκα τέσσερις  υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχουν υποβάλλει στη Διοίκηση του Ιδρύματος πιστοποιητικά νόσησης τα οποία, μετά τον «σάλο» που δημιουργήθηκε πανελλαδικά αναφορικά με τη δράση «κυκλώματος» έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού ή/και νόσησης, «ελέγχονται» από το Νοσοκομείο.

Ήδη, από τους 14 έχουν υποβληθεί σε τεστ αντισωμάτων οι 4, με τους 3 από αυτούς να αποδεικνύεται ότι όντως έχουν αντισώματα κατά του κορονοϊού και, επομένως, αποδεδειγμένα έχουν νοσήσει. Εξαίρεση, ο πρώτος που ελέγχθηκε ο οποίος δεν είχε καθόλου αντισώματα…

Χθες  σε τεστ αντισωμάτων υποβλήθηκαν ακόμη 3 υγειονομικοί με τους ελέγχους να είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και για τους 14.

ΓΕΜΑΤΗ Η ΜΕΘ

Για μια ακόμη φορά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «δοκιμάζεται» από τις προκλήσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Προχθές  έγιναν τρεις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στην «κορονο-κλινική» του Νοσοκομείου, φτάνοντας τον αριθμό των «κατειλημμένων» κλινών στις 43.

«Γεμάτη» είναι και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid του Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς με Covid-19.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση